Washingtonul îndeamnă China să împărtăşească informaţiile despre noua sa epidemie de COVID-19

D. Popa • HotNews.ro

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a îndemnat joi China să împărtăşească informaţiile sale despre noul val de COVID-19 cu care se confruntă ţara şi a oferit din nou ajutor sub formă de vaccinuri, notează AFP.

Anthony BlinkenFoto: Karim JAAFAR / AFP / Profimedia

“Este foarte important ca toate ţările, inclusiv China, să aibă în vedere ca oamenii să fie vaccinaţi, ca testele şi tratamentele să fie disponibile şi, mai mult, ca informaţiile despre ceea ce trăiesc să fie împărtăşite lumii, pentru că aceasta are implicaţii nu doar pentru China, ci pentru întreaga lume”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

De când Beijingul a ridicat strictele sale restricţii sanitare la începutul lui decembrie, numărul cazurilor pozitive la COVID-19 a explodat în China, stârnind temeri legate de o mortalitate ridicată în rândul persoanelor în vârstă.

Potrivit mărturiilor culese de AFP, crematoriile sunt sub presiune, fără să se poată stabili o legătură oficială cu COVID-19.

(sursa: Agerpres)

Cu un virus care circulă, “este posibil ca alte variante să se dezvolte, ca aceste variante să se răspândească la rândul lor şi să ne afecteze pe noi, pe noi sau pe alte ţări”, şi-a exprimat joi îngrijorarea Blinken, afirmând că este “pe deplin pregătit să ofere un ajutor celor care doresc”, ceea ce China nu a făcut.

Secretarul de stat al american plănuieşte o vizită la Beijing la începutul lui 2023 pentru a încerca să atenueze tensiunile cu principalul adversar diplomatic şi economic al Statelor Unite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *