Vouchere de la stat pentru angajații români! Se așteaptă votul din cele două camere ale Parlamentului

Românii au primit o veste bună din partea statului, după ce au aflat că vor primi vouchere cadou în următorii doi ani. Cele două camere ale Parlamentului urmează să voteze noul proiect legislativ care ar urma să intre în vigoare din 2024.

O categorie de angajați vor avea parte de o surpriză plăcută în momentul în care vor descoperi că statul român urmează să le ofere vouchere substanțiale în următoarea perioadă. Deși nu a fost luată o decizie clară în această privință, lucrurile urmează să prindă contur în cel mai scurt timp.

VEZI ȘI: Noi vouchere pentru români! Cine va primi banii și când vor fi acordate ajutoarele

Cine sunt cei care vor beneficia de vouchere de la stat

Nu vă mai ținem foarte mult în suspans și vă spunem că este vorba despre românii care activează în sectorul privat. Aceștia vor avea posibilitatea de a primi în următorii doi ani vouchere de vacanță precum cei care lucrează în sectorul public.

Dacă la prima vedere angajatorii s-au speriat de cheltuielile în plus pe care le vor avea, oficialii au ținut să îi liniștească, explicându-le că bugetul de stat va fi cel care va suporta totul. Astfel, angajatorii nu vor fi nevoiți să scoată din buzunar niciun leu în plus.

„Va fi un efort bugetar, va trebui găsită o sursă de finanţare pe lângă deficitul bugetar enorm. Totuşi, din punct de vedere social, este o măsură justă pentru că trebuie să recompenseze şi acei salariaţi care lucrează în privat şi suportă salariile celor de la stat, dar deja beneficiază de astfel de vouchere”, a declarat Adrian Bența pentru România TV.

NU RATA: Vouchere de 4.000 de lei pentru aceşti români! Ce trebuie să faci pentru a primi banii

Voucherele de vacanță vor fi acordate în perioada 01 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026. Astfel, toți angajații vor primi suma de 1.450 de lei pe care o vor putea folosi în locații de pe teritoriul României. Angajatorul va avea obligația ca până pe data de 31 ianuarie să depună la administrațiile fiscale lista tuturor salariaților.

În cazul în care o persoană are mai multe locuri de muncă, aceasta nu va primi vouchere din partea tuturor angajatorilor. Angajatul va avea dreptul să își aleagă din partea cărei companii va beneficia de cei 1.450 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *