Vladimir Putin, anunț de ultimă oră despre război. Ce a declarat la întâlnirea cu premierul indian, Narendra Modi

Vladimir Putin, a avut vineri 16 septembrie, o întâlnire cu premierul indian, Narendra Modi. Printre altele, preşedintele Rusiei a declarat că dorește ”să termine cât mai repede posibil” războiul din Ucraina.

După aproape zece luni de lupte intense cu armata de la Kiev, Vladimir Putin declară că își dorește ca acest război să se termine.

„Scopul nostru nu este de a învârti volanul conflictului militar, ci, dimpotrivă, de a pune capăt acestui război” , a declarat Putin.

„Vom încerca să ne asigurăm că se termină. Și cu cât mai repede, cu atât mai bine, desigur” , a declarat șeful Kremlinului într-o conferință de presă.

Rusia a declarat în mod insistent că este deschisă la negocieri, dar Ucraina și aliații săi suspectează o manevră de a câștiga timp după o serie de înfrângeri și retrageri rusești care au schimbat dinamica războiului de 10 luni în favoarea Kievului.

Vladimir Putin, noi dezvăluiri despre bomba nucleară din Ucraina

Liderul Kremlinului se simte în pericol din cauza unei „bombe murdare” pe care Ucraina ar pregăti-o în această perioadă, tocmai de aceea a făcut apel la Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) să inspecteze  instalațiile nucleare ucrainene. Acesta susține că liderii de la Kiev se pregătesc să șteargă orice urmă a construirii unei asemenea bombe.

CITEȘTE ȘI: VLADIMIR PUTIN A PRELUAT CONTROLUL! DECIZIA A INTRAT ÎN VIGOARE DE AZI, 25 OCTOMBRIE 2022

În cadrul aceleiași discuții purtate de oficialul rus, acesta mărturisește că nu este vorba despre o bombă atomică, ci despre o bombă nucleară creată cu echipamentul pe care Ucraina îl deține în acest moment. Pentru a elimina orice urmă de îndoială, Vladimir Putin a mărturisit faptul că nu s-a pus niciodată problema lansării unei bombe nucleare, ba din contră, s-a făcut tot posibilul pentru a se evita asta, însă, în cazul în care situația o va cere, statul rus va apela la armamentul pe care îl are în dotare.

„Noi suntem favorabili (unei inspecţii a AIEA în Ucraina n.red). Şi să o facă mai repede, pentru că ştim că acum Kievul face tot ce poate pentru a şterge indiciile acestor planuri. Ei (ucrainenii n.red) lucrează la asta, la pregătirea unei ‘bombe murdare’. Noi nu am vorbit niciodată direct despre posibila folosire de către Rusia a armamentului nuclear. Doar am răspuns declaraţiilor făcute de liderii ţărilor occidentale”, a declarat Vladimir Putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *