Virgil Popescu, despre acuzațiile privind „taxa pe soare”: Este un fake news. Nu se introduce absolut nicio taxă – VIDEO

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a catalogat luni drept drept fake news acuzațiile USR privind introducerea unei taxe pe soare și suștine că toți românii care își montează panouri fotovoltaice pe casă nu vor plăti absolut nicio taxă pentru energia consumată și produsă.

Virgil Popescu, ministrul EconomieiFoto: Agerpres

Principalele declarații ale lui Virgil Popescu:

  • „După părerea mea faptul că se spune că se introduce o taxă este un fake news. Nu se introduce absolut nicio taxă. Trebuie să se știe că toți românii care își montează panouri fotovoltaice pe casă nu vor plăti absolut nicio taxă pentru energia consumată, energia produsă. Nu vorbim de nicio taxă.
  • Există posibilitatea în anumite condiții pe care directiva UE le oferă ca atunci când numărul prosumatorilor este foarte mare și ajunge la 8% din capacitatea instalată a sistemului energetic național în baza unui studiu pe care ANRE îl va face la data aceea, lucru foarte putin probabil să ajungem la acel procent, începand cu 1 decembrie 2026, atunci Guvernul, statul membru poate introduce o taxă prin ANRE sau Mediu sau oricare instituție care poate percepe această taxă.
  • Dar există foarte clar „poate introduce”, deci nu există că va fi o taxă de mâine sau poimâine sau de anul viitor sau peste 2 ani sau 3 ani sau 4 ani. Infirm categoric existența unei taxe pentru prosumatori, iar Ministerul Energiei nu va susține niciodată înființarea unei taxe.
  • Faptul că a fost transpusă o Directivă prin care ar exista o posibilitate după data de decembrie 2026 de a introduce în anumite condiții o anumită taxare este una și introducerea unei taxe este complet alta.
  • Nu va exista nicio taxare asupra prosumatorilor. Asta este un lucru foarte cert.”, a declarat luni ministrul Energiei.

Se actualizeaza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *