Viktor Orban își anunță obiectivele pentru Ungaria în 2023. El denunță „interferenţa străină” şi „stânga finanţată cu dolari”

Suveranitate, libertate, ocupare deplină a locurilor de muncă şi asistenţă pentru familii vor fi principalele obiective la care Ungaria nu va renunţa în 2023 chiar şi în condiţii greu predictibile, a declarat miercuri premierul ungar Viktor Orban într-o conferinţă de presă, transmite agenția MTI, citată de Agerpres.

Viktor OrbanFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Potrivit lui Orban, rămânerea ţării sale în afara războiului din Ucraina va continua să aibă o importanţă deosebită pentru Budapesta.

O altă prioritate a guvernului ungar va fi asigurarea creşterii economice a ţării simultan cu reducerea inflaţiei sub 10% până la finalul lui 2023.

Viktor Orban s-a referit la alegerile desfăşurate în luna aprilie, spunând că „trei miliarde de dolari s-au confruntat cu trei milioane de alegători”, iar cei „din urmă au câştigat”.

El a denunţat ceea ce a numit „interferenţa străină” şi „stânga finanţată cu dolari”. „Nu cred că asta se va schimba în curând”, a subliniat şeful executivului de la Budapesta.

În opinia sa, votul din aprilie a fost o „adevărată luptă pentru libertate”, în care Ungaria a trebuit să-şi „apere independenţa şi suveranitatea” întrucât „actori internaţionali au participat la vot cu o forţă fără precedent”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *