VIDEO Zelenski a postat pe Instagram mesajul pe care dorea să-l transmită la finala Campionatului Mondial de fotbal din Qatar

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a difuzat duminică pe contul său de Instagram mesajul pe care a încercat să-l transmită lumii întregi înaintea finalei Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, dar FIFA i-a respins solicitarea considerând că aceasta încalcă principiul neutralităţii politice.

Volodimir ZelenskiFoto: American Photo Archive / Alamy / Alamy / Profimedia

„Acest Campionat Mondial demonstrează încă o dată că disputele între popoare şi ţări trebuie să se decidă într-un joc curat, nu într-un joc cu foc”, spune Zelenski, cu referire la războiul declanșat în februarie de Rusia asupra țării sale.

„Când jucătorii sunt cei care concurează, ne bucurăm toţi de pace”, adaugă preşedintele Volodimir Zelenski, cerând în continuare în mesajul său ajutor pentru restabilirea păcii în Ucraina.

„Să vedem împreună finala Campionatului Mondial! Şi să vedem împreună sfârşitul războiului!”, îşi încheie el mesajul pe care ar fi dorit să-l transmită în direct înaintea începerii finalei Argentina-Franţa, într-un moment de audienţă masivă în toată lumea, notează Agerpres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *