VIDEO Poliția americană l-a identificat pe „hărțuitorul nebun” invocat de Elon Musk / Cine este Brandon Collado

Poliția din Statele Unite l-a identificat pe „hărțuitorul nebun” invocat de Elon Musk când a anunțat decizia de a închide mai multe conturi despre care afirmă că au publicat date în timp real privind locurile în care se află el și familia sa, relatează Business Insider.

Elon MuskFoto: Captura YouTube

Miercurea trecută, după ce Twitter a suspendat permanent pagina @ElonJet care monitoriza zborurile avionului privat al lui Musk, precum și pagina personală a studentului care o administra, miliardarul sud-african a afirmat pe rețeaua de socializare că deciziile au fost luate din cauza unui incident în care a fost implicat fiul său, X Æ A-12 Musk.

„Noaptea trecută o mașină care îl ducea pe lil X a fost urmărită de un hărțuitor nebun (crezând că eram eu în ea), care ulterior a blocat mașina din mișcare și s-a urcat pe capotă”.

Musk a distribuit și o înregistrare video cu presupusul hărțuitor, întrebându-și cei peste 120 de milioane de urmăritori de pe Twitter dacă îl recunosc pe acesta sau mașina în care se afla el.

Musk, care a preluat oficial controlul asupra Twitter pe 28 octombrie, a afirmat de asemenea că împotriva lui Jack Sweeney, studentul american care administra pagina @ElonJet, și a organizațiilor „care au sprijinit vătămarea familiei” sale sunt luate acțiuni juridice.

Mai multe publicații americane majore, printre care și The Washington Post, au remarcat însă la momentul respectiv că Musk nu a oferit nicio dovadă că incidentul ar fi fost în vreun fel legat de pagina @ElonJet, care monitoriza doar zborurile avionului său privat, orice informații culese pe baza datelor disponibile public oprindu-se la aeroport.

Însă Twitter a suspendat ulterior paginile mai multor cunoscuți jurnaliști americani specializați pe domeniul tech, Musk acuzându-i și pe aceștia că ar fi dezvăluit public date în timp real privind locul în care se află, fără a oferi detalii în acest sens.

Twitter a revenit însă asupra deciziei, după ce Musk a făcut două sondaje de opinie separate legate de subiect pe pagina sa, ambele indicând că nici urmăritorii săi nu sunt de acord cu măsura.

Cine este bărbatul pe care Elon Musk îl acuză că i-a hărțuit familia

Jurnaliștii de la The Washington Post afirmă într-un articol publicat duminică că poliția americană l-a identificat pe bărbatul din incidentul invocat de miliardar și că acesta a avut loc la o benzinărie din orașul South Pasadena aflat în statul California.

Însă contrar afirmațiilor lui Musk, incidentul a avut loc la 23 de ore după ce contul @ElonJet a distribuit ultima oară locul în care se afla avionul privat al lui Musk, la Aeroportul Internațional Los Angeles, și acesta s-a petrecut la 41 de kilometri distanță de aeroport.

Bărbatul în cauză a fost identificat drept Brandon Collado, un șofer al Uber Eats care știa că numele real al cântăreței Grimes, fosta parteneră a lui Musk cu care miliardarul are doi copii, este Claire Elise Boucher și că aceasta locuiește în apropierea benzinăriei în care a avut loc incidentul.

Contactat de jurnaliștii de la The Post, Collado a făcut afirmații bizare, susținând că Grimes comunică discret cu el prin postările făcute de aceasta pe pagina sa de Instagram și că Musk poate să îl împiedice din a primi comenzi pe Uber Eats, susținând că miliardarul controlează compania.

Poliția din South Pasadena a ajuns la benzinărie la scurt timp după incident și l-a interogat pe Collado, informându-l de asemenea că deschide o investigație în legătură cu acesta.

Reacție bizară a bărbatului pe care miliardarul îl acuză de hărțuire

Collado susține de asemenea că Musk știe unde se află tot timpul și că i-a urmărit familia după incident.

„Eu sunt tipul din această filmare … Ai legături cu mine și m-ai urmărit pe mine și familia mea de peste un an”, a scris Collado duminică pe Twitter.

The Post notează că nu există informații care să confirme dacă fiul lui Musk s-a aflat într-adevăr în mașină sau nu în timpul incidentului.

Marc Madero, un detectiv de la Departamentul de Poliție din Los Angeles, le-a declarat jurnaliștilor americani că polițiștii nu au descoperit dovezi care să sugereze că bărbatul anchetat a folosit contul @ElonJet, dar că nu poate exclude complet această posibilitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *