VIDEO Mesajul sfidător al lui Zelenski: Ucraina își va crea propriul miracol de Crăciun

Ucrainenii își vor crea propriul miracol de Crăciun, arătând că rămân neînduplecați în ciuda atacurilor rusești care au aruncat milioane de oameni în întuneric, a declarat sâmbătă președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un mesaj sfidător, transmite Reuters.

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj de CrăciunFoto: Captură video

La 10 luni de când Rusia a lansat un război care a ucis zeci de mii de oameni și a strămutat alte milioane, Zelenski a spus că, deși libertatea a avut un preț ridicat, sclavia va costa și mai mult.

„Am îndurat la începutul războiului – am rezistat la atacuri, amenințări, șantaj nuclear, teroare, atacuri cu rachete. Vom îndura și în această iarnă, pentru că știm pentru ce luptăm”, a spus liderul de la Kiev.

Atacurile neîncetate ale rachetelor și dronelor rusești din octombrie au provocat daune masive sistemului de generare a energiei electrice, lăsând în mod regulat marile orașe fără apă și căldură.

Zelenski a făcut remarcile sale într-un discurs video adresat ucrainenilor care sărbătoresc Crăciunul în decembrie. Majoritatea ucrainenilor marchează această ocazie la începutul lunii ianuarie.

„Chiar și în întunericul complet, ne vom găsi unii pe alții pentru a ne îmbrățișa strâns. Iar dacă nu există căldură, ne vom îmbrățișa mult timp pentru a ne încălzi unii pe alții”, a spus el.

„Vom zâmbi și vom fi fericiți, ca întotdeauna. Există o singură diferență – nu vom aștepta un miracol, deoarece îl creăm noi înșine”.

Clipul, care a durat mai puțin de nouă minute, a fost filmat în aer liber, noaptea, cu doar câteva lumini albe și un pom de Crăciun în fundal.

Zelenski a precizat că trupele ucrainene duc bătălii în estul regiunii Donbas, în timp ce alții se află în exil atât în țară, cât și în străinătate, după ce au fugit de ruși.

„Ne luptăm cu ei de mai bine de 300 de zile și opt ani. Le vom permite să obțină ceea ce vor?”, a spus el, referindu-se la ocuparea Crimeei de către Rusia în 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *