VIDEO ​Explozii în centrul Kievului / Capitala Ucrainei, atacată cu drone iraniene

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că mai multe explozii s-au auzit miercuri dimineață în cartierul Șevcenko din centrul orașului, transmite Reuters.

Kievul a rămas în beznă după un atac cu rachete ruseștiFoto: Serghei Chuzavkov/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

“Serviciile de urgență au fost trimise”, a declarat Klitschko pe canalul său Telegram.

Vitali Klitschko a mai spus că zece drone Shahed au fost doborâte miercuri dimineață în regiunea Kievului, potrivit The Guardian.

Potrivit jurnalistei Isobel Koshiw, unul dintre corespondenții The Guardian în capitala Ucrainei, spune că sirenele de raid aerian au sunat la ora 05.57, dar prima explozie – care ar fi putut fi antiaeriană – a fost raportată pe un canal ucrainean de Telegram la ora 06.08.

Aceasta mai spune că în ultima vreme a existat un decalaj de cel puțin 30 de minute între o avertizare și o explozie și a postat pe Twitter un video realizat în centrul Kievului, în care se poate auzi una dintre explozii.

Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, a declarat că apărarea aeriană a lovit mai multe ținte în regiune, potrivit The Kyiv Independent. Oficialul ucrainean a îndemnat locuitorii să rămână în adăposturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *