VIDEO „Consternare” la Berlin după o explozie la Aquadom: „Regretăm că au murit atâția pești”

Compania din Berlin care deţine un acvariu în care se aflau circa 1.500 de peşti exotici şi-a exprimat „consternarea” după ce acesta a explodat vineri dimineaţă, revărsând 1 milion de litri de apă şi resturi pe o arteră importantă din aglomeratul cartier Mitte, relatează DPA și Agerpres.

Aquadom-ul din Berlin inainte de explozieFoto: Annette Riedl / AFP / Profimedia

Circa 100 de membri ai echipajelor de intervenţie s-au prezentat rapid la locul incidentului produs într-un complex de agrement din capitala germană, care include un hotel Radisson, un muzeu, precum şi acvariul.

Sea Life Berlin oferea tururi într-un ascensor cu pereţii din sticlă ale acvariului Aquadom, care era, potrivit centrului de agrement, cel mai mare acvariu cilindric de sine stătător din lume, cu o înălţime de 14 metri. Două persoane au fost rănite de fragmente din sticlă, iar poliţia a evacuat hotelul din complex de teama unor avarii la structura clădirii.

„Pur şi simplu haos. Întreg acvariul a explodat, iar ceea ce a rămas este complet distrus. O mulţime de peşti morţi, resturi’”, a declarat pentru Reuters Sandra Weeser, unul dintre oaspeţii hotelului.

Câini de căutare şi salvare au cercetat parterul clădirii întrucât resturile împrăştiate peste tot au împiedicat accesul salvatorilor, dar nu au fost descoperite victime, a scris pe Twitter departamentul de pompieri din Berlin.

Un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri a declarat pentru Reuters că nu se cunoaşte cauza exploziei acvariului AquaDom.

Compania care deține regretă că au murit atât de mulți pești

Motivul exploziei produse la uriaşul cilindru plin cu apă este încă „total neclar”, a spus un purtător de cuvânt al Union Investment, Fabian Hellbusch.

„În prezent, încercăm să obţinem o imagine mai precisă a situaţiei şi a prejudiciului cauzat în coordonare cu poliţia şi pompierii la faţa locului. Regretăm profund că un număr mare de peşti ţinuţi în Aquadom … au murit din cauza distrugerii severe a cilindrului din acrilic şi a scurgerii de apă”, a spus compania.

Alte acvarii mai mici nu au fost distruse, notează sursa citată.

Lucrări de construcţie şi o revizie generală la aquadome au avut loc în 2019 şi 2020.

După o pauză impusă de coronavirus, acvariul a fost redeschis în 2022.

Acvariul, în care se aflau circa 1.500 de peşti exotici, a explodat vineri dimineaţă revărsând un milion de litri de apă şi resturi pe o arteră importantă din aglomeratul cartier Mitte, au anunţat serviciile de urgenţă, potrivit Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *