VIDEO Cenzură în Turcia pe durata CM 2022 – Comentatorul a fost schimbat la pauză

Un episod de cenzură a avut loc la televiziunea națională din Turcia, acolo unde comentatorul partidei dintre Canada și Maroc (1-2) de la CM 2022 din Qatar a fost înlocuit la pauză.

Maroc, in optimi la CM 2022 din QatarFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Comentator turc, înlocuit la pauză pentru ca a pronunțat numele lui Hakan Șukur

Alper Bakırcıgil a spus în direct la TRT după golul marcat de marocanul Ziyech (din minutul 4) că cel mai rapid gol marcat în istoria Mondialului de fotbal îi aparține lui Hakan Șukur (10.8 secunde, la CM din 2022, într-un meci câștigat de Turcia cu 3-2 cu Coreea de Sud – finala mică a competiției).

Fostul mare jucător turc (aflat acum în exil în SUA) este însă unul dintre marii contestatari ai regimului condus de președintele Recep Tayyip Erdogan, iar cele spuse i-au adus comentatorului înlocuirea la pauza meciului.

Șukur este considerat dușman al țării, iar amintirea numelui acestuia i-a adus lui Alper Bakırcıgil înlocuirea după primele 45 de minute.

În plus, când a fost prezentat rezumatul partidei vocea comentatorului a fost înlocuită pentru a nu fi auzit din nou numele lui Hakan Șukur.

Într-una dintre postările pe Twitter, fostul mare atacant turc a spus printre altele: „Câte schimbări are dreptul să facă un regim dictatorial?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *