Vești proaste pentru români! Ministerul Sănătății a anunțat ce taxă nouă vor achita pacienții

Ministrul Sănătății a propus introducerea unei noi taxe pentru pacienți. Potrivit oficialilor, cei care doresc să fie tratați de un anumit medic, vor fi nevoiți să plătească o taxă care se va numi coplată. Iată ce înseamnă acest lucru.

Prețurile au crescut dramatic în ultima perioadă, atât în ceea ce privește mâncarea, cat și facturile, dar cu toate acestea, Ministrul Sănătății anunță schimbări majore în sănătate. Oficialii vor să introducă o nouă taxă pentru pacienți. Concret, pacienții care vor să primească îngrijiri medicale de la un anumit medic, chiar dacă au asigurare, vor fi nevoiți să plătească o taxă care se va numi coplată.

În anumite regiuni, noua taxă va fi introdusă mai întâi sub forma unui program pilot.

CITEȘTE ȘI: PLAN ROȘU DE INTERVENȚIE ÎN TIMIȘOARA, LA SPITALUL DE COPII, DUPĂ CE A PORNIT ALARMA DE INCENDIU. APROAPE 100 DE PERSOANE AU FOST EVACUATE

Strategia mai prevede proiecte precum informatizarea spitalelor și asigurarea unor servicii de urgență de către medicii de familie, însă nu au fost date detalii despre modul în care vor fi atinse ceste obiective.

”Strategia vizează pilotarea furnizării anumitor servicii ambulatorii cu posibilitatea alegerii profesionistului care oferă serviciile de sănătate solicitate, în baza unei coplăți reglementate legal și suportate de beneficiar și a posibilității programării transparente a serviciului respectiv în sistemul electronic de programări”, se arată în nota de fundamentare a Strategiei Naționale de Sănătate 2022-2030.

Monica Pop a fost cea care a vorbit pentru prima dată despre această schimbare, după ce informațiile au devenit publice. Medicul nu vede cu ochi buni acest demers și speră ca acest lucru să nu se întâmple.

„Un medic foarte bun e foarte solicitat și ce se face dacă se trezește cu 100 de solicitări. Ce fac oamenii ăia acum? Cum îi departajează cineva? Așa, dacă unul are bani mai mulți, se programează mai repede? Nu-i normal. Deci, nu am înțeles ce vor să facă și cum vor să facă. Și sper să nu se întâmple așa ceva.”, a spus Monica Pop la antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *