Vești proaste pentru români. Cu cât se vor scumpi alimentele de bază, chiar înaintea sărbătorilor de iarnă

În prag de sărbători, românii vor fi nevoiți să scoată din buzunar sume mari de bani pentru alimente. Creșterea prețurilor nu s-a oprit aici, iar noile vești nu sunt deloc bune. Oamenii vor trebui să scoată din buzunar mult mai mulți bani pentru alimentele la care se vor aplica cele mai mari scumpiri: ulei, lactate și carne de porc. 

Potrivit informațiilor apărute în presă, scumpirile alimentelor de bază își vor face simțită prezența chiar înainte de sărbătorile de iarnă. Românii care vor să asigure strictul necesar pe masa de Crăciun și de Revelion vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare. Iată cu cât se vor scumpi alimentele, începând din această lună. (VEZI ȘI: IREAL! CÂT COSTĂ 1 LITRU DE ULEI PRODUS ÎN ROMÂNIA, ÎN SUPERMARKETURILE DIN FRANȚA. ROMÂNII PLĂTESC MULT MAI MULT)

Cu cât vor crește alimentele, începând din această lună

Veștile neplăcute îi șochează pe românii care își strâng cu greu bani pentru a face față cheltuielilor din ultima vreme. Acum, trebuie din nou să își cheltuie cu mare grijă fiecare ban în parte, încât un nou val de scumpiri se anunță chiar acum, în prag de sărbători.

Românii cu greu reușesc să facă față valului de scumpiri cu care se confruntă. Prețurile vor continua să crească, iar acest lucru va începe din luna decembrie a acestui an, după cum informează și analiștii economici, potrivit informațiilor oferite de Antena 3 CNN.

Rafturi cu alimente. Sursă foto: arhivă presă

Analiștii economici au făcut noi aproximări și au menționat faptul că, în decursul acestei luni, prețurile alimentelor de bază vor crește în jur de 15%. Mai concret, dacă dacă un coș plin de cumpărături costa în luna noimebrie suma de 170 de lei, acum ar putea depăși valoarea de 200 de lei. (CITEȘTE ȘI: VEȘTI BUNE PENTRU ROMÂNI, ÎN PRAG DE SĂRBĂTORI. DE UNDE POT CUMPĂRA CARNE DE PORC, LA JUMĂTATE DE PREȚ)

Raportându-ne la prețurile din ultima lună, 1 litru de ulei costă 12,99 lei, iar acum, în urma scumpirilor care se anunță, românii vor scoate din buzunar suma de 18 lei.

Dacă în prezent carnea de porc se vinde la prețul de aproximativ 25 de lei kilogramul, înainte de sărbători ar putea ajunge să coste suma de 30 de lei.

Cât despre lactate, acestea ar putea costa cu 2 lei în plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *