Vești bune pentru români! Se dă legea care elimină comisioanele bancare

La final de an, vin vești bune pentru români. A fost adoptat un proiect de lege care elimină comisioanele bancare. Mai exact, fiecare cetățean va putea avea garantat un cont fără comisioane financiare, menit pentru a primi salariul sau alte beneficii sociale.

Potrivit proiectului de lege adoptat de senatori, fiecare român va avea dreptul legal de a avea un cont bancar fără niciun fel de comisioane. Mai exact, românii nu o să mai fie taxați la deschiderea și administrarea contului, dar nici la retragerea de numerar de la bancomat. Așadar, propunerea legislativă garantează fiecărui cetățean un cont fără comisioane financiare, în care se poate face plata drepturilor salariale sau a beneficilor sociale. Astfel, se optimizează și transferurile între cetățean și stat. De exemplu, primirea indemnizațiilor sociale sau plata taxelor și a impozitelor se va face mai ușor.

Însă, scutirea de comisioane se va face doar pentru veniturile salariale plătite de angajator, a indemnizațiilor și alocațiilor de asistență socială. Dacă în cont ajung alte câștiguri substanțiale acestora li se vor aplica în continuare comisioanele specifice fiecărei bănci.

(VEZI ȘI: ATENȚIE, ROMÂNI! A FOST PROMULGATĂ LEGEA CARE PLAFONEAZĂ PREȚURILE LA ENERGIE. CÂT VOR PLĂTI CONSUMATORII)

Proiecte de lege: fără comisioane

Proiectul de lege va intra la votul decisiv al deputaților, iar în cazul, cel mai probabil, în care va deveni lege va asigura operațiuni precum: deschiderea și administrarea contului, retragerea de numerar, interogarea soldului la bancomat, plățile online și închiderea contului de bază fără comisioane.

De asemenea, proiectul mai propune obligarea tuturor comercianților de a accepta plata cu cardul. Mai mult, plata drepturilor salariale și a prestațiilor sociale se va face numai prin mijloace de plată fără numerar, în contul de bază. Există însă și o excepția în cazul pensionarilor sau a consumatorilor vulnerabili. Aceștia o să poată primi plățile în numerar.

(CITEȘTE ȘI: LEGEA A FOST APROBATĂ. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU BACȘIȘUL DE LA 1 IANUARIE 2023)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *