Veste bună pentru români! Cine poate primi peste 300 de euro până pe 31 decembrie 2022

Marțea aceasta, Comisia Europeană a aprobat o schemă de sprijin pentru români. Aproximativ 75 de milioane de euro vor fi distribuiți către cetățeni, sub formă de granturi de peste 300 de euro. Sumele vor fi alocate până la finalul acestui an. 

Potrivit unui comunicat de presă emis de Executivul comunitar, românii vor putea beneficia de bani europeni care să acopere o parte din pagubele produse de seceta din anii 2021 și 2022. Producătorii de grâu, orz, ovăz, rapiță și cereale sunt vizați direct, din moment ce au pierdut mai bine de un sfert din recoltă în anii respectivi.

În cadrul schemei de ajutor este precizat faptul că sumele vor fi acordate sub formă de granturi directe, în funcție de pagubele suferite. Pentru producătorii agricoli ale căror recolte au fost distruse integral, statul le va acorda câte 306 euro pentru fiecare hectar. Proiectul se va derula până la data de 31 decembrie 2022.

(CITEȘTE ȘI: Se dau bani de la stat! Românii care beneficiază de ei, de la 1 ianuarie 2023)

Ce trebuie să faci ca să primești 300 de euro bani europeni

Pentru a putea beneficia de ajutorul acordat sub formă de granturi, este necesar ca producătorii agricoli să poată demonstra faptul că au suferit pierderi din cauza secetei din anii 2021 și 2022.

Comisia Europeană a decis faptul că sumele care le vor fi acordate agricultorilor vor acoperi minimul necesar pentru a-i ajuta pe producătorii români să-și continue activitatea în această perioadă dificilă.

Schema de ajutor stabilită de Comisia Europeană a fost aprobată în data de 6 decembrie, în baza cadrului temporar de criză pentru ajutoatele de stat. Documentul legislativ pe care se sprijină ajutorul este articolului 107 alineatul (3) litera (b) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, adoptat la data de 23 martie 2022 și modificat ulterior la 20 iulie 2022 şi la 28 octombrie 2022.

(CITEȘTE ȘI: Se dau bani de la stat! Românii pot beneficia de suma de 10.000 de lei)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *