Un val de aer rece cuprinde România! Se anunță temperaturi extreme. Minimele ajung la -20 de grade

Meteorologii vin cu vești proaste pentru zilele următoare. Se pare că un val de aer rece va cuprinde România, iar temperaturile din termometre scad considerabil, sub cele normale pentru această perioadă. Valorile minime vor ajunge până la – 20 de grade Celsius.

Valul de aer rece ajunge și în România și schimbă radical vremea. Meteorologii anunță nopți și dimineți geroase în depresiuni, la munte și în nordul Moldovei. Dar și în restul țării vremea o să fie mai rece decât normalul acestei perioade.

Mâine, 19 decembrie, cerul se anunță unul variabil spre senin, cu unele înnorări în vestul şi sud-vestul teritoriului. În zona deluroasă şi montană se anunță precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. De asemenea, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi al Transilvaniei, pe crestele montane şi pe litoral.

În ceea ce privește valorile termice, temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 5 grade, în timp ce temperaturile minime vor fi cuprinse, între -13 şi 0 grade. În depresiunile intramontane, temperaturile minime coboară până la -20 grade.

(CITEȘTE ȘI: UN VAL DE AER POLAR AJUNGE ÎN ROMÂNIA! VREMEA SE SCHIMBĂ RADICAL, IAR TEMPERATURILE SCAD SIMȚITOR)

Cum o să fie vremea de Crăciun

Chiar dacă în următoarele zile valul de aer rece va cuprinde întreaga țară și chiar câțiva fulgi ar putea apărea, vremea se va schimba până la Crăciun. Spre final de săptămână temperaturile începe să urce, iar de Crăciun ninsoarea este scoasă din calcul și înlocuită cu precipitații abundente. În cea mai mare parte a țării sunt anunțate precipitații bogate, iar acestea vor dura până la Revelion.

„Valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei, exceptând nord-estul țării, unde vor fi apropiate de normal. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 şi 14 grade, iar cele minime între -4 şi 7 grade. Pe alocuri, mai ales pe timpul nopților și dimineților, va fi ceață”, precizează meteorologii.

(VEZI ȘI: PROGNOZA METEO! CUM O SĂ FIE VREMEA DE SĂRBĂTORI. PENTRU CE TREBUIE SĂ SE PREGĂTEASCĂ ROMÂNII DE CRĂCIUN ȘI REVELION)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *