Un nou val de sinucideri în Marina Statelor Unite

Cel puțin patru militari ai Marinei SUA care erau detașați într-o unitate din Virginia s-au sinucis în ultimele săptămâni, conform unor oficiali militari și membri ai familiilor, citați de NBC News.

Portavionul USS George WashingtonFoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Este cel mai recent val de sinucideri în Marina americană, stârnind îngrijorare cu privire la o criză de sănătate mintală în rândul flotei.

Cei patru marinari lucrau pentru Centrul regional care se ocupă de întreținerea navelor militare, cu sediul în Norfolk, Virginia.

„Am fost copleșit de deznădejdea din rândul marinarilor din acea comandă”, a spus Kayla Arestivo, psiholog adusîn urmă cu două săptămâni pentru a-i consilia pe marinarii din acel centru.

Mulți marinari de la Centrul regional de mentenanță a navelor militare s-au confruntat cu probleme personale care au fost exacerbate de lipsa de consiliere psihologică la locul de muncă, simțindu-se suprasolicitați și subevaluați de către șefii lor, potrivit unui marinar care a vorbit cu NBC News.

Din cei aproximativ 3.000 de oameni detașați la Centrul de mentenanță, mulți sunt în serviciu limitat, deoarece fie au dizabilități, fie au de-a face cu factori de stres perosnal care îi împiedică să își îndeplinească sarcinile fără probleme, conform surselor citate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *