​Un irakian a vrut să intre în România cu o mașină furată din Rusia

Un cetăţean irakian în vârstă de 41 de ani este cercetat pentru tăinuire după ce a încercat să introducă ilegal în România, prin vama de la Giurgiu, un autoturism raportat ca furat de autorităţile din Rusia, transmite Agerpres.

Vama GiurgiuFoto: Politia de Frontiera

  • „În noaptea de duminică spre luni, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, un autoturism marca Mercedes, model GLE 350 D, an fabricaţie 2016, condus de un cetăţean irakian, în vârstă de 41 ani.
  • Cu ocazia efectuării verificărilor, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul se află în atenţia autorităţilor din Rusia, din anul 2017, figurând ca fiind furat”, se arată într-un comunicat de presă, emis luni, de ITPF Giurgiu.

Conducătorul autoturismului a declarat poliţiştilor de frontieră că intenţiona să ducă autoturismul în Irak şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta figura ca fiind furat.

Mașina, evaluată la aproape două sute de mii de lei, a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin. 1 din Codul Penal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *