Ucrainenii lăsați fără curent și căldură apelează la surse alternative de încălzire și energie electrică. Cazurile de otrăvire cu monoxid de carbon sunt în creștere

Cazurile de otrăvire cu monoxid de carbon în Ucraina sunt în creștere. Primul ministru adjunct al afacerilor interne al țării a tras un semnal de alarmă și a explicat faptul că tot mai mulți oameni apelează la surse alternative de încălzire și energie electrică. Mai multe orașe au rămas fără electricitate sau cu o cantitate limitată de energie electrică, din cauza atacurilor rusești asupra infrastructurii critice. 

În urmă cu câteva zile, un deputat ucrainean a declarat că 60% din Kiev, capitala Ucrainei, este în prezent lipsită de energie electrică.

„Doar într-o singură lună – în noiembrie – au fost înregistrate aproximativ 370 de cazuri de intoxicații cu monoxid de carbon. La propriu, în prima săptămână din decembrie, au fost deja înregistrate aproximativ 100 de astfel de cazuri. Cel mai mare număr de cazuri a fost înregistrat în regiunile Liov, Kiev și Dnipro”, a declarat ministrul Evgheni Ienin, potrivit Sky News.

CITEȘTE ȘI: VLADIMIR PUTIN, MĂSURĂ DISPERATĂ PENTRU A ÎNVINGE UCRAINA. PLANUL HALUCINANT AL PREȘEDINTELUI RUSIEI

Ministrul i-a avertizat pe cetățeni și i-a îndemnat totodată să fie vigilenți atunci când folosesc surse alternative de electricitate și încălzire, nu doar din cauza intoxicației cu monoxid de carbon, ci și din cauză că ar putea exista riscul unor incendii sau s-ar putea provoca explozii.

„Zilele trecute, la Kiev, la etajul 13, într-un apartament, a avut loc o explozie a două unități de alimentare neîntreruptibilă care erau încărcate de la rețeaua electrică. Un alt caz s-a întâmplat în Volyn, în orașul Novovolynsk, unde o butelie de gaz a explodat într-un apartament, provocând un incendiu în apartament. În urma exploziei, două persoane au fost rănite”, a mai spus Evgheni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *