Turistul grec care a murit în accidentul de la Pasajul Unirii lucrase în România. Ultimele informații din anchetă

​Turistul grec care a murit în accidentul de la intrarea în Pasajul Unirii lucrase mai multi ani în România în construcții și excursia în țara noastră era un cadou de Crăciun pentru soție.

Accident la intrarea în pasajul UniriiFoto: Hotnews

Femeia care a supraviețuit accidentului este în spital și nu i s-a spus că soțul ei a murit. „Am vorbit ieri cu soția fratelui meu, pe la 19:30, nu știa unde este soțul ei, nu știa nimic. Nu i-au spus că a murit”, a spus sora bărbatului, citată de Antena 3.

Un videoclip realizat dintr-un vehicul aflat în spatele autocarului plin cu cetăţeni greci care s-a lovit de grinda metalică de la Pasajul Unirii din Bucureşti vineri după-amiază, un pasager de 53 de ani pierzându-și viaţa, arată că vehiculul schimbă banda cu câteva secunde înainte de accident, intrând într-o porţiune de drum în care vehiculele peste o anumită înălţime erau interzise, relatează presa elenă.

Şoferul autobuzului le-ar fi spus autorităţilor române că urma instrucţiunile de traseu din aplicaţia Google Maps. El nu a explicat de ce nu a observat semnul rutier de avertizare, conform ekathimerini.com, citat de news.ro.

Pasagerii din autobuz au afirmat că şoferul era obosit după un drum lung de la Salonic, la aproximativ 680 de kilometri spre sud-vest.

Un alt şofer condusese autobuzul din oraşul Volos la Salonic, dar nu a continuat drumul. El înlocuise un alt şofer care ar fi trebuit însoţească autobuzul până la Bucureşti, în conformitate cu reglementările care obligau să existe doi şoferi pe rutele lungi.

În spitalele din Bucureşti sunt internate 13 victime ale accidentului. Femeia internată în secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca a fost detubată, este conştientă şi a comunicat cu familia. Patru dintre cele 13 victime ale accidentului vor fi externate duminică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *