Trei bărbați au murit în avalanșe în Munții Tatra

Trei bărbaţi au murit în două avalanşe produse în munţii Tatra Mare de-a lungul graniţei dintre Slovacia şi Polonia, au anunţat duminică echipele de salvare de pe ambele părţi ale graniţei, potrivit DPA.

Doi bărbaţi în vârstă de 36 şi, respectiv, 41 de ani au fost surprinşi de o avalanşă în apropiere de cabana Zbojnicka, după ce porniseră într-o excursie sâmbătă, în pofida avertismentelor de avalanşă, a anunţat serviciul de salvamont HZS din Slovacia. Ei plănuiseră să fie preluaţi cu maşina de către un prieten al unuia dintre bărbaţi, la Stary Smokovec, dar nu au ajuns la ora stabilită. Acesta a alertat serviciile de salvare care au verificat, cu ajutorul câinilor de urmă şi al echipamentului de căutare, o zonă în care se produsese o avalanşă.

Cei doi bărbaţi au fost descoperiţi morţi sub zăpadă.

Pe partea poloneză a masivului montan s-au produs două avalanşe mai mari şi câteva mai mici. Trei persoane au fost îngropate sub zăpadă în zone diferite pe o pantă din Valea Kondratowa, a relatat postul de televiziune TVN24.

Un tânăr de 19 ani scos de sub zăpadă de salvamontişti a decedat la faţa locului, în pofida eforturilor de reanimare. Celelalte două persoane au fost rănite, fiind transportate la spital. (Sursa: Agerpres)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *