Tradiții și superstiții! Ce trebuie să facă în Ajunul Crăciunului fetele care vor să-și viseze ursitul

Crăciunul este o sărbătoare plină de semnificație și tradiții. În rândul românilor, anual, de Crăciun, sunt respectate mai multe obiceiuri și superstiții. Oamenii tind să respecte tot ceea ce s-a transmis din generație în generație, cu scopul de a-și asigura norocul și bunăstarea din perioada următoare. Totuși, superstițiile și tradițiile au un loc aparte, iar mulți români nu se dezic de ele. Una dintre ele le învață pe fetele nemăritate ce trebuie să facă, pentru a-și visa ursitul.

Sărbătoarea Crăciunului este considerată specială. Oamenii se reunesc în jurul mesei și lasă în spate tot ceea ce le-a făcut rău. Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos este celebrată în cele mai frumoase moduri, principala dorință a oamenilor fiind aceea de a se bucura de prezența celor dragi sufletului lor.

(CITEȘTE ȘI: MULȚI ROMÂNI PRACTICĂ ACEAST OBICEI, ÎNSĂ PUTINI ȘTIU CE ÎNSEAMNĂ. CE TREBUIE SĂ ȘTII, DACĂ ȘI TU AGĂȚI VÂSC DEASUPRA UȘII)

Ce trebuie să facă tinerele nemăritate, pentru a-și visa ursitul

Una dintre cele mai vechi tradiții datează încă din cele mai vechi timpuri. Este special adresată fetelor care nu s-au căsătorit. Obiceiurile transmise spun că fetele nemăritate trebuie să pună în Ajunul Crăciunului bucate sub geamul lor. Se spune că ursitul își va face apariția la fereastra lor, iar ele îi vor vedea chipul.

Iată ce trebuie să faci, dacă vrei să ai parte de noroc și sănătate în anul ce urmează

Din multitudinea de tradiții și superstiții existente în mai multe zone ale României, cea mai importantă pentru români este cea care le asigură un nou an plin de împliniri.

Tradiții de Crăciun. Sursă foto: Pixabay

Se spune că pentru a avea parte de sănătate și prosperitate în anul 2023, aceștia trebuie să respecte un ritual despre care se crede că are puteri magice.

(VEZI ȘI: TRADIŢIE BIZARĂ, DE CRĂCIUN! MOTIVUL IREAL PENTRU CARE SE ŢIN SOLZI DE PEŞTE ÎN BUZUNAR)

În dimineața Crăciunului, cei care vor să aibă un an cât mai bun, trebuie să pună într-un vas cu apă curată o monedă de argint. Apoi, apa o vor folosi pentru a-și spăla fața. Învățăturile din bătrâni spun că oamenii care respectă ritualul vor fi curați precum argintul și vor avea parte de abundență și mult noroc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *