Tradiții și obiceiuri de Sfântul Spiridon. Ce nu trebuie să faci pe 12 decembrie 2022

Sfântul Spiridon este una dintre sărbătorile pe care credincioșii nu o ratează în luna decembrie. Este sărbătorit pe data de 12 decembrie în fiecare an, atât de către ortodocși, cât și de greco-catolici, fiind considerat făcătorul de minuni.

În luna decembrie există o mulțime de sărbători, care mai de care mai interesante, iar Sfântul Spiridon vine ca o încununare a acestora. Totuși, credincioșii ar trebui să țină cont de anumite aspecte și să respecte mai multe tradiții și obiceiuri pentru a se asigura că nu se pun în pericol pe tot parcursul anului. Iată ce nu ai voie să faci pe data de 12 decembrie.

VEZI ȘI: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae. Ce nu ai voie să faci sub nicio formă astăzi

Sfântul Spiridon, tradiții și obiceiuri. Ce să nu faci niciodată pe 12 decembrie

Potrivit informațiilor care au fost puse la dispoziție de către Biserică, în ziua de 12 decembrie credincioșilor le este strict interzis să consume băuturi alcoolice. De asemenea, orice treburi în gospodărie ar trebui amânate pentru ziua următoare, deoarece există posibilitatea ca sănătatea familiei să fie foarte afectată.

Printre lucrurile care sunt strict interzise de Sfântul Spiridon se numără și spălatul hainelor, cusutul sau curățenia excesivă. La sate, bărbații fac tot posibilul pentru a evita să pună caii la căruță sau pentru a evita să treacă pe la vitele din grajduri, deoarece se spune că astfel de activități ar atrage boli și pagube asupra casei.

CITEȘTE ȘI: Ce îți este interzis să faci de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie. Ce tradiții și obiceiuri trebuie să respecți

Femeile au și ele un rol foarte important cu ocazia sărbătoririi Sfântului Spiridon. În cazul în care sunt însărcinate, acestea ar trebui să se roage ca bebelușul pe care îl poartă în pântece să se nască fără malformații. Dacă nu este vorba despre o sarcină, pur și simplu femeile se vor ruga pentru sănătatea și prosperitatea tuturor membrilor familiei.

Vă reamintim faptul că Sfântul Spiridon al Trimitundei a fost considerat de către Biserică un adevărat patron spiritual al cizmarilor, al cojocarilor și al oierilor. Se crede că acesta are puteri tămăduitoare care îi scapă pe credincioși de orice boală, motiv pentru care spitalele din România îi poartă numele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *