Testul IQ la care 7 din 10 oameni greșesc | Calculează 7:1(3+4)

Testele de inteligență ascut și exersează mintea. Acestea îi pun în dificultate pe mulți, aducă nerivi, însă și o satisfacție mare pentru cei care reușesc să găsească răspunsul corect. Astăzi, pentru cei îndrăzneți, propunem un test de inteligență ce vine din zona matematicii. Cerința este în aparență simplă, însă puțin sunt cei care reușesc să îl treacă.

Testul de astăzi nu are un grad de dificultate mare, însă solicită atenția și câteva cunoștințe elementare de matematică. Doar 3 din 10 oameni reușesc să afle răspunsul corect. În general, testele de inteligență sunt utilizate adesea de psihologi sau specialiști pentru a vedea care este nivelul IQ al unui individ. Iar cei care vor reuși să deslușească testul de mai jos sunt felicitați.

Testul IQ la care 7 din 10 oameni greșesc

Testul de astăzi pare la pare la prima vedere unul simplu, însă statisticile arată că 7 din 10 oameni îl greșesc. Problema nu este una complicată, ci spune atenției o ecuație simplă: 7:1(3+4)=? Tot ce trebuie să faci este să realizezi calculul.

Rezolvare: Cei care au reușit să rezolve testul primesc aplauze. Iar cei care nu au reușit vor găsi rezolvarea în rândurile următoare.

Ecuația 7:1(3+4) are o rezolvare simplă, pe care o vom explica pe pași. Prima data trebuie să facem operațiile din paranteză, așa că 7:1(3+4) = 7:1*7. Mai apoi, trebuie să știm că împărțirea și înmulțirea au „putere” egala și se fac în ordinea în care apar. Așadar: 7:1*7 = 7*7 = 49.

(CITEȘTE ȘI: TEST IQ CU CHIBRITURI EXCLUSIV PENTRU GENII | MUTAȚI UN SINGUR BĂȚ PENTRU A CORECTA EGALITATEA 5-0=9)

Ce reprezintă nivelul IQ-ului?

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea unor teste, prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern, într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

  • IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;
  • IQ între  131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;
  • IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;
  • IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;
  • IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență.

(VEZI ȘI: TEST IQ EXCLUSIV PENTRU GENII | MUTAȚI DOAR 2 CHIBRITURI PENTRU A REZOLVA EGALITATEA: 4-2=9)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *