Test IQ exclusiv pentru genii | Ce număr urmează în seria: 109, 113, 127, 131?

Dragi cititori, cu câteva zile înainte de Crăciun, CANCAN.RO v-a pregătit unul dintre cele mai interesante teste de inteligență, din această perioadă. Numai geniile vor reuși să descopere care este numărul ce lipsește cu desăvârșire din șirul apărut în imaginea de mai sus.

Din ce în ce mai multe persoane aleg să opteze pentru un test de inteligență, în ultima perioadă, deoarece își doresc să își dezvolte cât mai mult simțurile. Spiritul intuitiv, memoria, dar și concentrarea maximă sunt doar câteva aspecte care fac diferența între persoanele cu un IQ mediu și unele cu un IQ ridicat.

VEZI ȘI: Test IQ exclusiv pentru genii | Mutați doar 2 chibrituri pentru a rezolva egalitatea: 4-2=9

Rezolvarea testului de inteligență. Tu ai găsit răspunsul corect?

În imaginea de mai sus există un șir de numere care nu pare să aibă nicio logică. Cei care nu au foarte multe cunoștințe despre noțiunile de matematică nu își vor da seama, din prima, despre ce este vorba. Totuși, dacă vă veți uita cu atenție, veți descoperi regula ce se aplică pentru fiecare dintre cele patru numere și îl veți putea deduce pe următorul. Tu ai reușit?

Dacă te afli printre cei care a descoperit rezolvarea, cu siguranță ești o persoană cu un spirit intuitiv foarte bun. Totuși, în caz că nu ați reușit, în continuare veți putea descoperi rezolvarea.

REZOLVARE

Aparent, par 4 numere la întâmplare, dar cei cu un IQ ridicat pot observa faptul că sunt 4 numere prime. Și nu doar 4 numere prime, dar și 4 numere prime consecutive. Astfel, continuând seria numerelor prime, obținem: 109, 113, 127, 131, 137. Așadar, răspunsul corect este 137.

CITEȘTE ȘI: Test IQ exclusiv pentru genii | Ce număr urmează în seria: 109, 113, 127, 131?

Ce reprezintă nivelul IQ-ului?

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

  • IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;
  • IQ între  131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;
  • IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;
  • IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;
  • IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;
  • IQ între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;
  • IQ între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;
  • IQ între 71 și 80 – în acest caz vorbim deja despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *