Test de logică | Nepotul lui Adrian e fiul mătușii fiului meu. Cine sunt eu față de Adrian?

Testele de logică ascut și exersează mintea. Acestea sunt o modalitate bună pentru a testa nivelul de inteligență și atenție, dar sunt și distractive. Testul de astăzi nu este unul simplu și presupune puțină atenție și urmărirea unui fir logic. Cei care reușesc să îl rezolve vor da dovadă de o inteligență peste medie.

În testul de logică de astăzi este vorba despre legături de familiei și descâlcirea acestora. Datele problemei sunt simple. Dacă nepotul lui Adrian este fiul mătușii fiului meu, trebuie să stabilim cine sunt eu față de Adrian. Cei care se încumetă să rezolve acest test trebuie să analizeze problema logic și să gândească în perspectivă. Este nevoie de o privire de ansamblu. Puțin sunt cei care reușesc să deslușească acest test și să ofere răspunsul corect.

(CITEȘTE ȘI: TESTUL IQ LA CARE 7 DIN 10 OAMENI GREȘESC | CALCULEAZĂ 7:1(3+4))

Testul de logică pe care puțini îl trec. Ai aflat răspunsul?

Cei care au reușit să rezolve testul și să vină cu un răspuns într-un timp relativ scurt sunt felicitați. Iar pentru cei care încă se mai gândesc venim în rândurile de mai jos cu rezolvarea. Trebuie să spunem că acest test de logică poate avea mai multe răspunsuri.

Rezolvarea: Există două cazuri, în funcție de ce se poate înțelege prin „nepot”.

A) nepot = nepot de bunic/bunică

Așadar, în acest caz, Adrian este bunicul acelui nepot. Iar nepotul respectiv este verișorul fiului meu. Așadar, eu sunt fiul lui Adrian. Sau, dacă suntem înrudiți prin alianță, sunt ginerele lui Adrian.

B) nepot = nepot de unchi/mătușă

În cazul acesta, Adrian e unchiul acelui nepot. Nepot care, la fel ca în cazul A), e verișorul fiului meu. Deci, eu sunt chiar Adrian. Sau, dacă Adrian are frați, pot fi, la fel de bine, fratele lui Adrian sau chiar cumnatul (dacă Adrian are o soră).

În concluzie pentru testul de logică de astăzi există cinci răspunsuri corecte:

– eu sunt fiul lui Adrian

– eu sunt ginerele lui Adrian

– eu sunt însuși Adrian

– eu sunt fratele lui Adrian

– eu sunt cumnatul lui Adrian.

(VEZI ȘI: TEST IQ CU CHIBRITURI EXCLUSIV PENTRU GENII | MUTAȚI UN SINGUR BĂȚ PENTRU A CORECTA EGALITATEA 5-0=9)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *