Tabelul taliei ideale la femei. Câți centimetri ar trebui să măsoare talia ta, în funcție de greutatea și de înălțimea actuale

Potrivit studiilor din ultimii ani, se pare că nu doar numărul kilogramelor este cel care contează atât de mult. Atunci când vorbim de propria sănătate, dar, și dacă vrem să avem un aspect fizic plăcut, numărul centimetrilor pare să fie cel care ne spune cu exactitate cât de aproape suntem de perfecțiunea mult dorită.

Mărimea taliei pare să fie noul indice al sănătății. Dincolo de visul femeilor de a avea ”taliei clepsidră”, numărul de centrimetri îți poate determina starea sănătății. Astfel, grăsimea viscerală este localizată în zona taliei, grăsime care poate provoca probleme de sănătate, îngreunează funcțiile organelor interne (ficat, stomac) și crește rezistența la insulină.

Câți centimetri ar trebui să măsoare talia ta, în funcție de greutatea și de înălțimea actuale

Vezi și: METODA 16/8. TRUCUL CARE TE AJUTĂ SĂ SLĂBEȘTI 10 KILOGRAME ÎN 8 SĂPTĂMÂNI. CE TREBUIE SĂ FACI

Pentru a măsura corect mărimea taliei este indicat să plasăm centimetrul deasupra șoldurilor, în regiunea buricului, acolo unde talie este subțire. Pielea trebuie să fie perfect întinsă. Nu te măsura niciodată după ce ai mâncat, cel mai bun moment al zilei este dimineața, pe stomacul gol.

Este important să eviți măsurătorile în zilele cu menstruație. Nu sunt puține femeile care întâmpină probleme cu balonarea în această perioadă delicată.

Câți centimetri ar trebui să măsoare talia ta, în funcție de greutatea și de înălțimea actuale

După ce ți-ai măsurat talia scrie pe o foaie de hârtie valoarea pe care ai obţinut-o și compar-o cu tabelul de mai sus. Raportează-te la înălţimea şi greutatea ta, valori esenţiale de care trebuie să ţii cont .

Citește și: METODA 222. TRUCUL CARE TE AJUTĂ SĂ SLĂBEȘTI 10 KILOGRAME ÎN 14 ZILE

Valorile mărite ale mărimii taliei tale trebuie să-ți activeze ”planul roșu de intervenție”. Riscul la care te supui este ridicat, iar acum este momentul să aplici măsurile necesare pentru a scăpa de grăsimea din zona abdomenului.

Potrivit unui studiu realizat timp de 14 ani de Mayo Clinic, în care au fost implicate peste 13.000 de oameni, persoanele cu greutate normală, dar mărime ridicată a taliei, se confruntă cu un risc de 2,08 ori mai mare de mortalitate decât cele considerate obeze.

Mai mult, incidenţa bolilor cardiovasculare era de 2,75 de ori mai ridicată în cazul celor cu talie îngroşată şi grăsime viscerală.

Sursa foto: Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *