Tabelul sexual al românilor | Află la câte zile trebuie să faci amor, în funcție de vârstă

Știați că numărul partidelor de amor contribuie la starea sănătății voastre? Ei bine, sexologii susțin că frecvența cu care se întâmplă acest lucru este variabil de la persoană  la persoană. Cele mai importante criterii sunt: vârsta, felul în care mâncăm, odihna, atractivitatea partenerului, dar și stresul, bolile sau factorii culturali.

Cunoscutul sexolog și ginecolog Vasile Nițescu a realizat un tabel care face referire la ritmul activității normale, mediocre dar și în exces. Conform mărturisirilor acestuia, persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani sunt cele mai active din punct de vedere sexual. Treptat, odată cu vârsta, frecvența se reduce.

De câte ori trebuie să facă amor tinerii

De exemplu, cei cu vârste cuprinse între 16-19 ani au activitate mediocră de la 1 la 30 de zile, activitatea normală se desfășoară între 1-3 ori la 7 zile, iar cea excesivă de 3,4 ori pe zi. Cei de 20-24 de ani au o activitate mediocră ce se derulează 1-2 pe săptămână, activitate normal la 1-2 zile, iar excesivă peste 3-4 ori pe zi.

Tinerii își desfășoară activitatea sexuală în exces de 3-4 ori pe zi (Sursă: Pixabay)

Persoanele de peste 30 de ani trebuie să aibă viață sexuală o dată la 1-2 zile

De asemenea, conform studiului realizat de sexologul Vasile Nițescu, persoanele cu vârste cuprinse între 30-34 de ani au activitate sexuală o dată pe săptămână la nivel mediocru, iar la nivel normal, aceștia fac sex odată la 1-2 zile. În exces, aceștia fac amor de 3,4 ori pe zi.

Cei cu vârste trecute de 40 de ani își desfășoară activitatea mediocră 1 dată pe săptămână, iar pe cea normală de la 1 la 2-3 zile. Activitatea sexual excesivă la această categorie de vârste se desfășoară de peste 2 ori pe zi.

VEZI ȘI: E ULUITOR CE ASCUNDEA IUBITUL EI IN PANTALONI! O TANARA DIN MANGALIA A AVUT SOCUL VIETII CAND A INTRAT IN BAIE

Cum trebuie să își mențină viața sexuală persoanele de peste 50 de ani

Tot potrivit specialistului, persoanele trecute de 50 de ani își desfășoară activitatea sexuală 1 dată la 2 săptămâni, din punct de vedere mediocru.  Din punct de vedere normal, o dată la 3-7 zile, iar excesiv o dată la 2 zile. În schimb, cei care trec de pragul vârstei de 60 de ani își vor desfășura activitatea sexuală 1 dată la peste 2 săptămâni, la nivel mediocru. La nivel normal, aceștia vor face sex 1 dată pe săptămână, iar în exces o dată la câteva zile

Oamenii de peste 70 de ani trebuie să aibă relații intime o dată la 10-20 de zile

Vârstnicii, adică cei trecuți deja de 70 de ani vor face amor o dată pe lună, din punct de vedere mediocru. La nivel normal, aceștia își vor desfășura activitatea sexuală o dată la 10-20 de zile, iar excesiv se va întâmpla la 7-10 zile.

De altfel, cercetătorii susțin că libidoul începe să scadă între 35 și 46 de ani. Pofta sexuală devine din ce în ce mai redusă până în jurul vârstei de 60 de ani, iar potența scade chiar și la femei. Bărbații pot repeta partidele de amor la un interval variabil de timp. Acestea sunt puternic influențate de calitățile partenerei lor, dar și de potențialul biologic.

CITEȘTE ȘI: SEMNELE CARE ÎȚI ARATĂ CĂ ORGANISMUL TĂU ARE NEVOIE DE SEX

Persoanele de peste 50 ani își desfășoară activitatea sexuală o dată la două săptămâni (Sursă: Pixabay)

Specialiștii spun că libidoul persoanelor necăsătorite e mai crescut

Medicii susțin că libidoul și activitatea sexuală a persoanelor necăsătorite sunt mai crescute, în comparație cu cea a celor căsătorite. Vasile Nițescu este de părere că frecvența partidelor de sex, în special în cazul masculilor, este un semn despre starea de sănătate a individului. În același timp, este un indiciu despre procesul de îmbătrânire.

Oricine poate afla dacă are o viață sexuală normală sau nu. Fiecare trebuie să consulte tabelul realizat de specialist. Nimeni nu se va mira să afle că 3-4 raporturi pe zi sunt considerate exagerate în cazul tinerilor, dar cu siguranță mulți vor fi surprinși să afle că la 79 de ani, normalitatea e să faci amor măcar o dată la 10 zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *