SUA: Execuţia în Mississippi a unui fost puşcaş marin condamnat pentru viol şi crimă

D. Popa • HotNews.ro

Un fost puşcaş marin american, care a mărturisit că a violat şi ucis o adolescentă de 16 ani în 2000, a fost executat miercuri în statul Mississippi, scrie AFP.

Camera de executie cu injectie letala in TexasFoto: Texas Dept of Criminal Justice via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Thomas Edwin Loden, 58 de ani, a primit o injecţie letală la orele 18.00 (joi, 00.00 GMT) la penitenciarul Parchman, o închisoare supraaglomerată din acest stat conservator aflat în sudul Statelor Unite.

Loden a pledat vinovat pentru răpirea lui Leesa Gray în 2000, când aceasta a rămas blocată pe un drum de ţară după ce maşina ei a făcut o pană de cauciuc.

Fost puşcaş marin şi recrutor pentru acest corp de armată, el a mărturisit că a violat-o pe Gray de mai multe ori în furgoneta ei înainte de a o sufoca şi apoi strangula.

Loden a fost găsit a doua zi pe marginea unui drum, cu cuvintele “Îmi pare rău” gravate pe piept, potrivit documentelor judiciare.

El a fost condamnat la moarte în 2001.

Execuţia sa a fost prima din Mississippi în acest an şi a doua din 2013, statul confruntându-se cu probleme seriose în procurarea substanţelor letale necesare pentru execuţii.

El a devenit al 18-lea deţinut executat în Statele Unite în 2022.

Pedeapsa cu moartea este legală în aproape jumătate din cele 50 de state americane, dar anul acesta a fost aplicată doar în cinci state: Alabama, Arizona, Missouri, Oklahoma şi Texas.

(Sursa: Agerpres)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *