Lider de Opinie – Stiri din Dambovita

Trimite știrea ta 0735240250 redactie@liderdeopinie.ro

Un profesor nevăzător, din Dâmbovița, a luat 10 la titularizare

2 min read

Notă maximă la titularizare pentru Dumitru Tudorache, un profesor nevăzător din județul Dâmbovița, care a susínut examenul la disciplina Cultură Civică.

Tudorache a obținut și anul trecut o notă mare, dar nu s-a putut titulariza in lipsa posturilor libere. A predat logică și Cultură Civică la Colegiul Național “Nicolae Titulescu” din Pucioasa.

Anul acesta a dat examenul de titularizare în București, sperând să obțină un post la  Școala Specială  pentru copiii cu deficiențe de auz, pentru că i-a fost moi greu în învățământu de masă: “În Dâmbovița nu sunt chiar așa de multe locuri libere. Acum în București sunt trei locuri pe Cultură Civică, cu 18 ore viabile. Și mai erau 3 locuri la Școala Specială pentru Deficienți de Vedere. Eu pot să iau și pe Psihopedagogie Specială pentru că am modulul acela de psihopedagogie specială făcut. Eu aici aș dori să prind un post, la Școala Specială de pe Austrului, acolo ești autonom ca profesor nevăzător. În învățământul de masă mi-a fost greu” a declarat Tudorache pentru hotnews.

Citește și: Dâmbovița – Sute de copii au primit note mai mari după contestațiile la Evaluarea Națională

Înainte să fie profesor, Dumitru Tudorache a fost asistent medical în Pucioasa, doar că postrile s-au restructurat și a rămas fără loc de muncă. Atunci s-a îndreptat spre învățământ.

Anul acesta doar 92 de profesori din întreaga țară au obținut nota 10 la titularizare.

Ciyește și:  O treime dintre profesori au dat “bir cu fugiții” la titularizare

 

Print Friendly, PDF & Email
Distribuie articolul
Copyright © All rights reserved. | Designed by SYSLOG.