lun. aug. 19th, 2019

Lider de Opinie – Stiri din Dambovita

Trimite știrea ta 0735240250 redactie@liderdeopinie.ro

Dâmbovița – Sute de copii au primit note mai mari după contestațiile la Evaluarea Națională.

3 min read

Au avut inspirație și au contestat notele obținute la Evaluarea Națională 2019. Sute de copii de la școlile din Dâmbovița au obținut note mai mari după ce  o nouă comisie le-a reevaluat lucrările.

Au fost și cazuri de creștere a notelor cu peste 1,5 puncte, ceea ce a modificat substanțial media generală obținută de copii. Cele mai multe note mărite au fost la limba română. Au fost și elevi, însă, carora mediile le-au fost scăzute după contestații.

Succesul copiilor care au știu că meritau note mai mari și au luptat pentru ele pune, însă, la îndoială acuratețea corecturii făcute de prima comisie. Notele de la Evaluarea Națională sunt foarte importante, fiind criteriul după care elevii sunt admiși la diferite licee. Uneori departajarea se face la sutimi. Dacă luăm în calcul că diferențele de notare între comisia de examen și cea de contestație au fost și de peste un punct și jumătate, asta poate însemna diferența dintre un liceu de elită și unul de la mijlocul clasamentului.

Citește și: E OFICIAL! Dâmbovița va pierde 200 000 de locuitori

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a anunțat  situația repartizării elevilor de clasa a VIII-a participanți la admitere în licee și școli profesionale, pentru anul școlar 2019-2020.

Pentru învățământul liceal, filierele teoretică, tehnologică și vocațională, s-au aprobat, la nivelul județului Dâmbovița, 2968 locuri pentru învățământul de zi, 308 locuri pentru învățământul seral și 56 de locuri pentru învățământul cu frecvență redusă.

Pentru învățământul profesional, s-au aprobat 1596 de locuri, calificările profesionale fiind foarte diverse: mecanic auto, electromecanic utilaje și instalații industrial, cofetar, confecționer produse textile, ospătar, bucătar, mecanic agricol, strungar, sculer matrițer ș.a.

Citește și: Singurul licean de 10 din Dâmbovița, decizie surprinzătoare cu privire la emigrare

Dintre  elevii  cu medii de admitere, participanți la EN 2019, s-au înscris la Admitere în etapa I, din județ sau din alte județe, 2710, care au completat opțiuni  pentru ADMITEREA COMPUTERIZATĂ, 280 au fost înscriși la licee cu specializări vocaționale, 588 înscriși la învățământul profesional și 29 admiși pe locurile speciale pentru rromi. 248 elevi au exprimat opțiuni pentru continuarea studiilor în alte județe, iar 585, în situație de corigență, sunt posibili candidați pentru etapa a II-a de admitere.

În prezent, există un număr de 143 candidați nerepartizați, deoarece nu au completat un număr corespunzător de opțiuni, iar repartizarea acestora se va rezolva în etapa de situații speciale, când vor putea alege dintre cele 65 locuri libere pentru liceu și 1008 la școala profesională. Pe aceste locuri pot depune opțiuni și elevii care participă în etapa a II-a, până la 1 august, după care toți elevii de clasa a VIII-a se pot bucura de  vacanță de vară.

 

 

Distribuie articolul

1 thought on “Dâmbovița – Sute de copii au primit note mai mari după contestațiile la Evaluarea Națională.

Comments are closed.

Copyright © All rights reserved. | Designed by SYSLOG.