Situația energetică rămâne gravă în Ucraina: Peste 500 de localități sunt tot fără electricitate / Care sunt cele mai afectate zone

Peste 500 de localități ucrainene erau tot lipsite de electricitate duminică, în urma loviturilor rusești din ultimele săptămâni, care au provocat daune pe scară largă rețelei electrice a țării, a declarat un oficial al Ministerului de Interne, potrivit AFP.

Încă sunt mari probleme cu furnizarea de electricitate în UcrianaFoto: DreamsTime / Maryna Zhukova

„Inamicul continuă să atace infrastructura esențială a țării. În prezent, 507 localități din opt regiuni ale țării noastre sunt deconectate de la alimentarea cu energie electrică”, a declarat Evgheni Ienin, prim-adjunctul ministrului de interne, la televiziunea ucraineană.

Mai exact, „regiunea Harkov este cea mai afectată, unde sunt izolate 112 sate; în regiunile Donețk și Herson: mai mult de 90; regiunea Nikolaev: 82; regiunea Zaporojie: 76; regiunea Lugansk: 43″, a spus el.

Sâmbătă, autoritățile ucrainene au îndemnat din nou civilii să reziste în ciuda deteriorării condițiilor de trai.

Guvernatorul regiunii sudice Mykolaïv, Vitaliï Kim, a declarat la televiziune că „trebuie să rezistăm în timp ce, de mai multe ori pe zi, întreruperile de energie electrică scufundă milioane de ucraineni în întuneric, fără a mai vorbi de frigul care se instalează la noi, cu temperaturi negative de mai multe zile”.

Perspectiva unor noi lovituri rusești asupra rețelei energetice ucrainene ridică temeri privind o iarnă deosebit de complicată pentru populația civilă și un nou val de refugiați în afara țării.

(foto articol: ©Maryna Zhukova|Dreamstime.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *