Sfaturi utile pentru încălzirea locuinței pe timpul iernii. Facturile la gaze vor fi mult mai mici

Scumpirile și temperaturile reci din ultima vreme îi determină pe români să găsească soluții pentru a reduce consumul la factura de gaze. Ținând cont de faptul că prețul gazelor naturale a fost majorat cu 50% anul acesta față de cel trecut, românii încearcă să pună în aplicare metode care oferă și rezultatul mult dorit.

Pentru persoanele care vor să își reducă factura la gaze, există o serie de opțiuni pe care le pot lua în considerare. Iată care sunt acestea și de ce anume trebuie să țină cont, pentru a avea cheltuieli mai mici.

Cele mai bune metode prin care îți poți încălzi casa, la costuri mult mai mici

Experții recomandă românilor să petreacă mai puțin timp în duș. Potrivit unor studii efectuate, s-a ajuns la concluzia că, dacă un român ar sta cu 3 minute mai puțin la duș, anual, ar putea economisi până în suma de 115 lei de persoană.

Izolarea termică a locuinței reprezintă o altă variantă pentru încălzirea casei. Una dintre cele mai inteligente soluții este de a nu permite căldurii să se piardă. Verificați dacă tavanul, podelele și pereții locuinței sunt izolați așa cum ar trebui. Mai mult decât atât, este important să verificați eficiența ușilor și ferestrelor. (VEZI ȘI: CUM TE AJUTĂ O CASĂ PASIVĂ SĂ REDUCI MASIV CHELTUIELILE CU ENERGIA. CE PREȚURI AU CASELE PASIVE DIN BUCUREȘTI ȘI ILFOV)

Trucuri pentru facturi mai mici la facturi. Sursă foto: Pixabay.com

Românii care au centrale termice vechi de ani de zile ar trebui să le înlocuiască cu altele noi. Pe baza unui studiu care a fost efectuat, s-a ajuns la concluzia un procent de 27% din centralele termice pe gaz care au mai bine de 10 ani de când sunt folosite, conduc la creșterea prețului facturilor.

De asemenea, după instalarea unei noi centrale termice, este importantă și achiziționarea unui termostat de ambianță, pentru a regla temperatura atât pe timul zilei, cât și pe timpul nopții. (CITEȘTE ȘI: CUM ARATĂ CASA LUI GEORGE BUHNICI. LOCUINȚA SE AFLA ÎN 2018 ÎN TOP 10 CASE SUSTENABILE DIN LUME)

Specialiștii recomandă ca pe timpul zilei, temperatura ideală în perioada iernii trebuie să fie de 22 de grade. Pe timpul nopții, aceasta trebuie setată la 19 grade Celsius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *