Sfântul Nicolae 2022. Cui trebui să urezi ,,La mulți ani!”, cu ocazia sărbătorii din 6 decembrie

Anul, pe data de 6 decembrie, românii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae. Reprezintă una dintre cele mai importante sărbători din calendarul ortodox. Această sărbătoare este un bun prilej pentru a le transmite cele mai frumoasă urări de ,,La mulți ani!”, celor care își sărbătoresc ziua de nume.

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae, peste 800.000 de mii de români își serbează ziua de nume. Iată cui ar trebui să faci cele mai frumoase urări și ce alte nume se sărbătoresc de Sfântul Nicolae, cunoscut drept ocrotitorul copiilor și al tinerilor. (CITEȘTE ȘI: METEOROLOGII AU FĂCUT ANUNȚUL! CUM VA FI VREMEA DE SFÂNTUL ANDREI, 1 DECEMBRIE ȘI DE SFÂNTUL NICOLAE)

Persoanelor cu acest nume trebuie să le urezi ,,La mulți ani!”

Majoritatea românilor care își sărbătoresc ziua de nume sunt bărbații, ei fiind într-un procent mult mai mare decât femeile. Cele mai comune nume de bărbați sunt: Nicolae, Nicu, Niculai, Neculai sau Nicușor. Există și alte derivate mai puțin cunoscute, precum: Nae, Nik, Nic, Nicoliță, Nikolas sau Nikolas.

În cazul femeilor, cele mai întâlnite nume sunt: Nicoleta, Niculina, Niculița, Niki, Nicol.

Sfântul Nicolae. Sursă foto: arhivă

Cele mai frumoase urări de Sfântul Nicolae

Proveniența numelui ,,Nicolae” își are rădăcinile de la cuvântul grecesc ,,Nikolaos”. Acesta este format din cuvintele ,,nike” – victorie și ,,laos” – popor, ceea ce înseamnă că numele Nicolae semnifică ,,învingătorul oamenilor sau al poporului”.

Cu ocazia acestei sărbători importante a lunii decembrie, sunt transmise cele mai frumoase gânduri persoanelor care își serbează onomastica. Noi îți prezentăm câteva idei de mesaje, prin intermediul cărora să le faci apropiaților ziua mai frumoasă. (VEZI ȘI: TRADIȚII DE SFÂNTUL NICOLAE. CE CADOURI SĂ NU OFERI DE MOȘ NICOLAE)

„La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți dorim să ți se îndeplinească toate dorințele. Sănătate și numai bucurii!”

„Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulți ani!”

„O zi specială pentru un om deosebit. La mulţi ani de ziua numelui tău!”

,,Azi e o zi magică și mult așteptată – Ziua Sf. Nicolae. În această zi, tot ceea ce le dorim celor dragi se va împlini cu siguranță! Așa că vreau să-ți doresc prosperitate, veșnicie luminoasă și caldă, să fii sănătos și fericit, să iubești și să fii iubit!”

,,Felicitări de ziua sfântă, de Sfântul Nicolae! Îți doresc fericire și confort în familia ta, bunăstare financiară și sănătate excelentă!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *