Secretul a fost dezvăluit! Cum și cât mâncăm de sărbători ca să nu ne îngrășăm. Carmen Brumă: „Sunt două alternative” 

Sărbătorile de iarnă ne bat la ușă, mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, iar pregătirile sunt în toi. Gospodinele au făcut meniul pentru masa de sărbătoare, iar preparate delicioase ne vor lăsa gura apă. Tentația este mare și știm că, greu ne putem înfrâna poftele, în zilele de sărbătoare. Iar împreună cu bucatele alese vin și kilogramele în plus. Însă, există scăpare! Carmen Brumă a dezvăluit metoda prin care putem să ne păstrăm silueta, chiar și de sărbători.

Salată de boeuf, sarmale, friptură de porc, cozonac, cu greu le poți rezista. Toate o să fie prezente pe masa de Crăciun și amenință silueta. Însă, o desfătare culinară nu trebuie să însemne neapărat și kilograme în plus. Carmen Brumă a dezvăluit că există două metode prin care ne putem bucura de mâncare, dar, să ne și păstrăm silueta.

Potrivit spuselor acesteia, prima metodă se referă la prevenție. Mai exact, înainte de sărbători ar trebui să reducem consumul alimentar, în așa fel ca de Crăciun să ajungem cu câteva kilograme în minus. Astfel ne putem bucura de masa bogată, iar kilogramele ce se vor aduna nu vor conta.

„Sunt două alternative la treaba asta cu ne-îngrășatul de Sărbători. Poți să te apuci de acum, de dinainte de Crăciun și să ai un fel de restricție calorică, adică să mănânci mai puțin până la Crăciun și eventualul surplus să vină pe acest teren deficitar. Chiar dacă mai pui acolo un kilogram, cu ce ai dat jos până la Crăciun să se completeze și când tragi linie și faci bilanțul să nu fie o mare problemă.

Și la Crăciun, care durează trei zile, atenție mare!, Crăciunul durează trei zile doar, da?! Crăciunul nu durează de pe 25 decembrie până pe 7 ianuarie, de Sfântul Ion, da? Aici avem o problemă, mare!”, a declarat Carmen Brumă, potrivit click.ro.

(CITEȘTE ȘI: CELE 5 REGULI DE AUR PE CARE SĂ LE RESPECȚI ÎN TIMPUL POSTULUI. CE SPUNE CARMEN BRUMĂ DESPRE ALIMENTAȚIA SĂNĂTOASĂ)

Cum și cât mâncăm de sărbători

Cea de-a doua metodă presupune moderația. Adică dacă știm, de exemplu, că o să mergem în vizită și o să fim puși la masă, nu mai mâncăm și acasă. Ne rezumăm la o singură masă copioasă. De asemenea, putem mânca din fiecare preparat pe care îl poftim, însă nu în cantități mari și doar o singură dată pe zi.

„A doua modalitate este să fii foarte drămuit, să mănânci echilibrat în perioada Sărbătorilor. De exemplu, dacă te duci la masă la mama sau la socrii, sau la niște prieteni, la prânz, nu mai mănânci dimineața. Mănânci prima masă a zilei la ora de prânz! Și cam asta ar fi toată ziua! Două- trei pahare de alcool, nu mai mult! La fiecare pahar de alcool, bei 200 de ml de apă ca să eviți deshidratarea!

Mănânci din fiecare preparat din care poftești și care îngrașă, mă refer aici la șorici, tobă, jumări, cozonac, salată de boeuf, o singură dată pe zi!”, a mai spus Carmen Brumă.

(VEZI ȘI: CÂŢI BANI FACE CARMEN BRUMĂ CA ANTRENOR PERSONAL? CU CÂT VINDE UN ABONAMENT SOŢIA LUI MIRCEA BADEA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *