Se dau carduri gratuite pentru elevi și studenți! Gabriela Firea spune că se ține de promisiune: „Va fi disponibil pentru tinerii din România, gratuit, chiar din primăvară!”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, asigură tinerii români că vor avea parte de mai multe gratuități, din primăvara acestui an. Toate beneficiile vor fi sub forma unui card pe care studenții îl pot utiliza în mai multe moduri.

Tinerii au parte de vești bune din partea ministrului Familiei. Se anunță un început de an cu beneficii pentru ei. Aceștia vor avea parte de multe facilități, puse la dispoziție de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

În acest sens, tinerii din România vor primi carduri europene care le va oferi reduceri la cumpărături, gratuitate la teatru și film, transport în comun sau muzee.

”Cardul european pentru tineret va fi disponibil pentru tinerii din România, gratuit, chiar din primăvară! Pregătim documentele care vor ajunge pe masa Guvernului pentru parafarea parteneriatului cu Asociația Cardului European pentru Tineret, prezentă în 38 de țări europene și are 40 de organizații membre.  

Orice tânăr din România va putea avea un astfel de card care să-i ofere beneficii și reduceri la cumpărături, teatru și film, transport în comun sau muzee, așa cum au peste 6 milioane de tineri europeni. Colaborăm cu Asociația Pentru Mobilitate Europeană, organizația națională membră a Asociației Cardului European pentru Tineret. Foarte important, cardul va fi gratuit!”, a declarat ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Gabriela Firea / Sursă foto: Facebook

(CITEȘTE ȘI: Vești incredibile! Studenții și familiile tinere vor putea beneficia de credite de 10.000 de euro, respectiv 15.000, cu garanția statului și dobândă subvenționată)

100 de milioane de lei, bugetul pentru operaționalizarea Direcțiilor Județene pentru Familie și Tineret

Gabriela Firea a mai precizat că un buget de 100 de milioane de euro este alocat pentru operaționalizarea tuturor Direcțiilor Județene pentru Familie și Tineret. Mai mult decât atât,  Ministerul Familiei va colabora cu Asociația Pentru Mobilitate Europeană, în vederea distribuirii cardurilor pentru a ajunge în posesia beneficiarilor.

„În paralel, suntem în linie dreaptă cu reorganizarea instituțiilor din țară, în urma separării activităților de sport și tineret. În bugetul pe anul 2023, avem 100 milioane de lei pentru operaționalizarea Direcțiilor Județene pentru Familie și Tineret.  

Fiecare dintre cele 42 de instituții are nevoie de minimum 16 angajați pentru a funcționa și nu poate un specialist în sport să preia atribuții pentru tineret, familie sau natalitate. Guvernul a aprobat suplimentarea numărului de angajați pentru a completa acolo unde nu stăm acum foarte bine. De exemplu, la direcțiile din Călărași și Ialomița am preluat doar 4 angajați, iar la Arad sau Sălaj câte 5 persoane. Insuficient și va fi nevoie să angajăm. Acum, din cele 923 de posturi din toate direcțiile județe avem ocupate doar o treime, 361 mai exact, de specialiștii preluați din fostele direcții județene de sport și tineret. Pentru restul, pregătim angajări pentru că ne dorim să fim în contact direct cu tinerii și familiile din toată țara”, a mai completat ministrul.

(VEZI ȘI: Anunțul șocant făcut de ministrul Familiei. Pe ce loc se află România în clasamentul ratei mortalității)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *