Se dau bani de la stat în 2023! Românii care vor primi până la 2.900 de lei lunar

Românii au primit o veste bună din partea statului în această perioadă. În jur de trei milioane de persoane vor putea beneficia de aproximativ 2.900 de lei pentru alimente și facturi. Iată cine sunt cei care se vor putea bucura de această inițiativă.

În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți români au ajuns să se confrunte cu probleme financiare care mai de care mai grave. Creșterea prețurilor nu a fost privită cu ochi buni, motiv pentru care statul român a luat o decizie neașteptată de a le da o mână de ajutor celor care sunt la ananghie.

VEZI ȘI: Se dau bani de la stat! Românii pot beneficia de suma de 10.000 de lei

Românii vor primi 2.900 de lei de la stat

Marcel Boloș este cel care a făcut anunțul cu privire la banii pe care românii îi vor primi de la începutul anului 2023. Se pare că este vorba despre vouchere în valoare de 1.400 de lei pentru plata facturilor și de tichete de masă în valoare de 1.500 de lei pentru alimente și mâncare.

„Este un moment în care România, ca și multe alte state europene, se confruntă în cu provocări acute, cu multiple crize care se suprapun. Tocmai de aceea este vital să venim în sprijinul persoanelor vulnerabile, pentru ca toți românii să treacă cu bine peste acestă perioadă. Sunt aproximativ 3.000 de lei pe care fiecare beneficiar îi va primi cu siguranță anul viitor, din fonduri europene, într-un efort al Guvernului de a se asigura că nimeni nu este lăsat în urmă.

Această iniţiativă este cea mai importantă de acest gen derulată până acum în țara noastră, cu un impact deosebit la nivelul grupurilor vulnerabile, măsurile luate contribuind in mod real si direct la creșterea calității vieții lor și la diminuarea considerabilă a riscului de excluziune socială, prin asigurarea capacității gospodăriilor de a‑și asigura nevoile imediate”, după cum a afirmat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloș.

CITEȘTE ȘI: Se dau bani de la stat! Românii care beneficiază de ei, de la 1 ianuarie 2023

Cine sunt cei care vor putea beneficia de banii din partea statului

Banii pe care românii îi vor primi pentru alimente reprezintă, de fapt, continuarea acordării celor 250 de lei o dată la două luni. De asemenea, cei 1.400 de lei pentru facturi vor fi acordați în două tranșe, de două ori pe an câte 700 de lei. Iată cine sunt beneficiarii:

  • familiile monoparentale, cu venituri lunare nete pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 de lei în anul 2022 și 675 de lei în anul 2023;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutor social în baza Legii nr.416/2001 cu privire la venitul minim garantat;
  • familiile care au doi copii și ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru anul 2022 și 675 de lei pentru anul 2023;
  • persoanele minore sau majore care sunt încadrate în grad de handicap grav mediu sau accentuat ale căror venituri lunare proprii sunt mai mici de 1.500 pentru anul 2022 și respectiv 1.700 de lei pentru anul 2023;
  • pensionarii sistemului public de pensii și care se află în evidența caselor de pensii ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 de lei pentru tranșele din 2022, respectiv cu venituri mai mici sau egale cu 1.700 e lei pentru tranșele anului 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *