S-a aflat cauza morții lui Valeriu, tânărul de 28 de ani care s-a stins după anestezie. Ce au scris medicii legiști pe certificatul de deces

Au ieșit la iveală noi detalii despre moartea suspectă a lui Valeriu, bărbatul de 28 de ani care a murit din cauza anesteziei. Medicii legiști au determinat cauza pentru care viața tânărului s-a sfârșit mai repede decât și-ar fi imaginat.

Din păcate, o tragedie a avut loc zilele trecute într-un spital din Vatra Dornei. Un tânăr care a mers pentru a se opera la cot din cauza unei accidentări la fotbal, s-a stins din viață în urma anesteziei efectuate de cei doi doctori care se aflau în sală alături de el.

VEZI ȘI: Valeriu a murit după o banală anestezie. Tânărul de 28 de ani ajunsese la spitalul din Vatra Dornei pentru o operație la cot

Ce scrie pe certificatul medico-legal al lui Valeriu

Atât reprezentanții spitalului, cât și poliția au deschis o anchetă în ceea ce privește moartea suspectă a lui Valeriu Stoilov. Tânărul se afla în stare bună înainte de a intra în operație, urmând ca în numai câteva minute să intre în stop cardio-respirator.

Medicul anestezist care i-ar fi introdus în corp substanța menită să îl adoarmă a oferit o declarație zilele trecute. Acesta susținea că a fost vorba despre un spasm bronșic pe care l-ar fi „rezolvat” imediat, însă starea pacientului continua să se degradeze.

„Am avut un spasm bronșic extraordinar de puternic. Dar pe care l-am rezolvat, dar după am avut o perioadă de cel puțin 10 minute oxigenare bună, activitate cardiacă și frecvență”, a explicat doctorul.

NU RATA: Pacienții medicului Dan Tesloianu, cel care le-a implantat dispozitive cardiace de la oamenii morți sunt speriați pentru viața lor

Ulterior, au ieșit la iveală și rezultatele necropsiei care schimbă puțin lucrurile. Se pare că Valeriu ar fi decedat în urma unui edem pulmonar acut masiv, nicidecum în urma unui spasm bronșic, așa cum susținea medicul anestezist. Cu alte cuvinte, plămânii tânărului au fost inundați de lichid și nu s-a mai făcut transferul de gaze la nivel pulmonar.

„Sunt lucruri diferite, spasmul bronșic se auzea, dar pe care l-am rezolvat cu succes. Un edem pulmonar poate apărea din cauza opririi circulației, dar oprirea poate să aibă loc însăși prin stopul cardiac”, a declarat Mihai Simu, medic anestezist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *