Rusia a incriminat profanarea panglicii Sf. Gheorghe, un simbol al gloriei armatei / Care este pedeapsa maximă

Parlamentul rus a adoptat o lege care incriminează profanarea panglicii militare negru-portocaliu a Sfântului Gheorghe, informează marţi DPA. Pedeapsa maximă este de cinci ani de închisoare.

Steaguri in culorile panglicii Sfantului GheorgheFoto: dpa picture alliance / Alamy / Profimedia

„Panglica Sfântului Gheorghe este unul dintre simbolurile gloriei armatei Rusiei”, se arată într-un proiect de lege publicat marţi. Prin urmare, oricine care profanează în mod public simbolul va fi pedepsit.

Pedeapsa maximă este de cinci ani de închisoare. Amenzi de până la 70.000 de euro (74.500 de dolari) sunt de asemenea posibile.

Panglica Sfântului Gheorghe datează din vremea ţarilor şi a fost interzisă iniţial de comunişti până la Al Doilea Război Mondial când a fost reintrodusă în Uniunea Sovietică ca panglică militară.

Din 2005, este un simbol comemorativ în Rusia, care în ultimii ani a devenit din ce în ce mai mult un semn de recunoaştere pentru sprijinul faţă de politicile preşedintelui Vladimir Putin şi cel mai recent, războiul său împotriva Ucrainei, notează agenţia germană de presă.

Legea de a proteja panglica devenise necesară pentru că în Ucraina oamenii sunt „torturaţi şi chiar ucişi” pentru că o poartă, a susţinut deputatul Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului n.r.) Andrei Kartapolov.

Panglica Sfântului Gheorghe este interzisă în mai multe foste republici sovietice ca un semn al agresiunii ruse. (Sursă Agerpres)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *