Revine Simona Halep pe teren?! Judecător TAS: “S-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul ei”

Simona Halep (31 de ani) a fost depistată pozitiv la un control efectuat la US Open 2022 și a fost suspendată provizoriu din circuitul WTA. Sportiva ar putea reveni, însă, pe teren mult mai devreme de cât se așteptau fanii. Cristian Jura, judecător la TAS, a făcut marele anunț!

Potrivit PROSPORT.RO, ex-liderul WTA ar fi dovedit că Roxadustatul a ajuns în organismul ei accidental printr-un supliment contaminat, pe a cărui etichetă nu era trecută prezența substanței care i-a adus sportivei noastre suspendarea provizorie.

(VEZI AICI: SIMONA HALEP, DIN NOU PE TEREN, ÎN PLIN SCANDAL DE DOPAJ! UNDE A FOST FILMATĂ | VIDEO)

Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat Jura.

Revine Simona Halep pe teren?! “Una dintre condiții a fost îndeplinită”

În aceste condiții, Simona Halep are șanse mari să scape de suspendare. “Sportiva se află, în continuare, în acest moment între ridicarea suspendării, respectiv eliminarea oricăror sancțiuni, și suspendarea de 4 ani din activitatea sportivă. Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping: să se stabilească foarte clar modul în care a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive.

Una dintre condiții a fost îndeplinită, s-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organismul sportivei. Urmează ca sportiva să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței. Adică, sportivul sau altă persoană să dovedească faptul că Simona nu a știut sau suspectat și că nu putea în mod rezonabil să știe sau să suspecteze, chiar prin manifestarea celei mai atente precauții, faptul că a folosit sau că i s-au administrat substanțe interzise sau că a folosit metode interzise”, a mai precizează Jura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *