Reușită medicală în România! Alexia, tânăra rănită în accidentul din Pașcani, a primit o nouă șansă la viață. Medicii i-au salvat ambele brațe amputate

Alexia, tânăra rănită grav în accidentul din Pașcani, a primit o nouă șansă la viață. În urma tragediei, ambele mâini ale adolescentei au fost amputate, însă medicii au reușit performanța de a-i salva membrele. 

A fost carambol pe o șosea din Pașcani. Vineri, 16 decembrie 2022, un autocar plin cu 35 de artiști din ansamblul folcloric din Botoșani s-a răsturnat. Aceștia se îndreptatu către Slobozia, acolo unde urmau să susțină un concert.

Alexia, tânăra rănită în accidentul din Pașcani, a primit o nouă șansă la viață

Vezi și: POVESTE ÎNGROZITOARE LA IAȘI. O FEMEIE A MURIT DUPĂ CE UN VECIN I-A BĂGAT UN TUB METALIC ÎN VAGIN

Printre victime se numără și Alexia, tânăra care a avut ambele brațe amputate. Datorită intervenției rapide a cadrelor medicale, dar și profesionalismului de care au dat dovadă, brațele adolescentei au fost salvate.

După 20 de ore pe masa de operație, Alexia își va putea folosi brațele în proporție de 85%. La intervenția chirurgicală a participat o armată de profesioniști. Mai exact, 2 medici ortopezi, 5 chirurgi plastici, 3 medici anesteziști și asistente medicale, brancardieri și infirmiere.

”Intervenția chirurgicală, până în acest moment, putem spune că a fost un succes. S-a reușit replantarea celor două membre, unul dintre ele amputat, celălalt – devascularizat, fetița este detubată, respiră singură, sperăm într-o evoluție bună a copilului.

Va mai avea nevoie de intervenții chirurgicale de reconstrucție ulterioară și de acoperire a defectelor cutanate ale membrului superior drept, dar noi suntem convinși că evoluția ulterioară va fi cu reluarea funcționalității ambelor membre superioare în proporție de aproximativ 85%.

Această intervenție chirurgicală nu este singura la care Alexia a fost supusă. Următoarea operație va avea loc în cursul zilei de luni, intervenție necesară pentru reconstrucția structurilor nervoase ale membrului superior stâng. Totodată, Alexia va avea nevoie și de recuperare  și kinetoterapie-fizioterapie

”Va avea nevoie de un program susținut de recuperare și kinetoterapie-fizioterapie, dar faptul că s-a putut interveni foarte repede și s-a putut revasculariza foarte repede, cât și vârsta foarte tânără a pacientei ne încurajează să sperăm că evoluția va fi foarte bună. În această seară copilul rămâne în ATI și probabil pe parcursul următoarelor 5-7 zile va rămâne în Terapie Intensivă pentru tratament suportiv.

Următoarea operație o planificăm în cursul zilei de luni, pentru reevaluarea leziunilor și după trecerea fenomenelor inflamatorii acute, după 3-5 zile, va mai urma o intervenție de reconstrucție a structurilor nervoase ale membrului superior stâng, după care după încă 3-4 zile acoperirea defectelor cutanate restante”, a declarat medicul Sidonia Susanu, coordonatorul secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii, potrivit BZI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *