Puțini români știu acest lucru! Câte luni poate fi păstrată carnea de porc în congelator, de fapt

În ultimele luni, multe persoane și-au făcut „provizii” pentru iarnă. Printre numeroasele alimente se află și carnea de porc, unul dintre preparatele ce vor „trona” pe mesele de Crăciun și de Revelion. Însă, tu știai câte luni poate fi păstrată carnea de porc în congelator? Află mai jos, în articol, detaliile!

Te-ai întrebat vreodată cât timp poate fi păstrată carnea de porc într-un congelator? Deși multe persoane consideră că este în regulă să o lase luni întregi în lada frigorifică sau în congelator, trebuie să se știe faptul că, după o anumită perioadă, există posibilitatea să își piardă din proprietăți și să nu mai aibă același gust.

Vezi și LISTA ALIMENTELOR PE NU TREBUIE, SUB NICIO FORMĂ, SĂ LE CONGELEZI. MULȚI ROMÂNI FAC GREȘEALA

Cât timp poți ține carnea de porc în congelator?

Carnea de porc este un deliciu de care se bucură mulți români, nu doar la mesele de sărbători, ci și la petreceri sau ieșiri în oraș, la restaurant. Totuși, cei care gătesc, de obicei, carne de porc acasă, trebuie să știe și cât timp ar fi în regulă să fie lăsată în congelator. De pildă, carnea de porc păstrată la temperaturi scăzute rezistă și până la opt luni. Trebuie, însă, să știi că după șase luni de zile, carnea ar putea să își piardă din proprietăți, chiar dacă este congelată. În plus, trebuie să fii foarte atent la data de expirare!

De asemenea, trebuie să ai o atenție sporită și atunci când pui carnea la congelat. Este important ca, în momentul în care bucățile de carne de porc sunt introduse în pungă, trebuie să nu aibă bule de aer. Se recomandă să notezi pe pachetele respective și data congelării, pentru a avea o evidență, arată foodstory.ro.

Citește și PUȚINI ROMÂNI ȘTIU ASTA! CELE 5 ALIMENTE PE CARE NU TREBUIE SĂ LE SPELI ÎNAINTE SĂ LE GĂTEȘTI

Sursă foto: Pexels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *