Protest fără precendet în benzinăriile OMV. Românii au blocat pompele de alimentare

Mii de oameni au protestat în benzinăriile OMV, șoferii au blocat pompele nemulțumiți de votul dat de politicienii din Austria în Consiliul JAI. Prostatarii sunt nemuțumiți de decizia oficialilor austrieci în legătură cu aderarea României la Schengen.

Vestea că cererea României de a intra în Spațiul Schengen a fost respinsă din cauza Austriei nu a trecut neobservată de cetățenii României.

Neacceptarea României la Schengen a provocat un val de reacții în rândul românilor. Mii de oameni și-au dat întâlnire pe rețelele de socialziare, acolo unde au organizat un protest în mai multe benzinării din țară.

Protest fără precedent în benzinăriile OMV din România

Vezi și: ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ, DUPĂ RESPINGEREA ROMÂNIEI DIN SCHENGEN! UN AFACERIST A ÎNCEPUT UN PROTEST INEDIT ÎMPOTRIVA AUSTRIEI

Punctul de întâlnire a fost în fața benzinăriei OMV din zona campusului universitar Ovidius din Constanța. Reamintim că OMV este grupul austriac care deține pachetul de control OMV Petrom.

„Să iasă-n ţară să boicoteze tot pentru că vrem să transmitem un semnal austriecilor că nu suntem un stat de mâna a 2-a. O să ieşim până se va întâmpla ceva”, a declarat un protestatar, potrivit Observatornews.

Protestatarii amenință că vor continua protestele până când Austria își va schimba decizia în privința aderării României la Schengen.

”Astăzi la Constanţa, mâine în toată ţara! Astăzi la Constanţa, mâine în toată ţara”, au mai scandat oamenii.

Pe lista țărilor care au votat pentru acceptarea inițiativei țării noastre se numără Franța, Germania și Spania. Din păcate, au existat alte state care au refuzat categoric intrarea României și a Bulgariei în Spațiul Schengen.

Nu doar oamenii de rând au protestat în fața deciziei Austriei. Cea mai mare cooperativă agricolă din România, de unde fac parte 10.000 de fermieri, anunță măsuri drastice împotriva Austriei.

Astfel, aceștia vor sista toate contractele  cu filmele austriece. Mai mult de atât, toate conturile companiilor bancare deschise la sucursala din Viena vor fi mutate la o bancă românească.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *