Primul supermarket inteligent: fără casieri, fără cozi, deschis 24 de ore pe zi. Cum funcționează

O companie israeliană a dezvoltat un sistem independent de plată și de analiză a comerțului cu amănuntul. Un supermarket din Germania și unul din Israel, în Tel Aviv, funcționează deja cu ajutorul acestei structuri.

În magazinul situat în Munchen, clienții pot intra, pot alege marfa, o pot lua, o pot plăti și pot părăsi magazinul fără să treacă prin fața unui casier (uman sau electronic), datorită tehnologiei create de firma Trigo din Tel Aviv.

Cum funcționează sistemul?

Achizițiile sunt înregistrate folosind camera de ultimă oră și tehnologia senzorilor. Astfel, clienții nu mai trebuie să sorteze toate produsele la casă, să le plătească și să le împacheteze din nou. Când pleacă, primesc automat chitanța, au explicat purtătorii de cuvânt ai REWE – al doilea mare retailer alimentar din Germania – și Trigo, fondat în 2018.

CITEȘTE ȘI: TULBURĂTOR! CE AU PUTUT SĂ FACĂ O ROMÂNCĂ GRAVIDĂ ȘI IUBITUL EI, ÎNTR-UN MAGAZIN DE BIJUTERII DIN ITALIA. AU FOST ARESTAȚI IMEDIAT

Algoritmii care procesează datele produse de camerele montate pe tavan și de senzorii de pe rafturi, creează un „geamăn digital” 3D al magazinului. Sistemul din acest supermarket fără casierie înregistrează mișcările cumpărătorilor în interiorul magazinului și le corelează cu datele privind articolele pe care le aleg de pe rafturi.

Sistemul este de asemenea utilizat și pentru a monitoriza în timp real nivelul stocurilor și pentru a detecta articolele pierdute sau furate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *