Primar din Constanța, acuzat că ar fi agresat o polițistă care i-a prins fiul minor la volan

Primarul localității Poarta Albă din județul Constanța ar fi lovit polițista de serviciu, cea care l-a prins pe fiul edilului la volan, minor și fără permis de conducere. Vasile Delicoti, primarul localității, i-ar fi aplicat agentei un pumn în zona abdominală, iar înainte de gestul șocant ar fi apelat la amenințări. Un dosar penal a fost deschis pe numele acestuia.

Întregul episod a avut loc pe data de 17 decembrie, când polițiștii rutieri din Constanța efectuau controale de rutină pe mai multe șosele. Într-una dintre mașinile pe care le-a oprit în vederea controlului regulamentar, a fost și autoturismul în care se afla fiul edilului din localitatea Poarta Albă. Agenții rutieri au depistat că tânărul care se afla la volan era minor. În momentul în care i s-a făcut semn să oprească, minorul de la volan ar fi trecut în locul din dreapta, iar o persoană care se afla în mașină a trecut pe scaunul șoferului.

Polițista respectivă a cerut să se prezinte un adult din familia tânărului, pentru a prelua mașina. Cel care a intervenit a fost tatăl minorului, primarul localității Poarta Albă.

Polițist rutier/ caracter ilustrativ / foto: Facebook

(CITEȘTE ȘI: Noi detalii cutremurătoare în cazul bunicului din județul Suceava care a fost ucis de nepotul lui! Nenorocirea a avut loc de față cu trei polițiști)

Primarul a devenit agresiv atât verbal, cât și fizic cu polițista respectivă

În momentul în care a ajuns la fața locului, primarul a devenit agresiv cu polițista de serviciu, a amenințat-o și ulterior, i-ar fi aplicat un pumn în zona abdomenului. Edilul s-a ales cu dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, iar ambii minori s-au ales cu dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

„La data de 17 decembrie a.c., în jurul orei 15.40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat un minor, de 16 ani, care a condus un autoturism pe strada Consilierilor din localitatea Poarta Albă. În momentul în care tânărul a observat echipajul de poliție, acesta a oprit autoturismul, a coborât de la volan și a trecut pe locul din dreapta față, iar la volan a trecut un alt minor, de 16 ani, care a condus în continuare până când a fost oprit de polițiști.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că niciunul dintre cei doi tineri nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. La fața locului s-a prezentat un bărbat, de 49 de ani, tatăl unuia dintre minori, care a ultragiat pe unul dintre polițiști, prin amenințare directă și aplicarea unei lovituri la nivelul abdomenului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. Totodată, au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Constanța, citat de Digi24.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *