Prețuri de sărbători! Câți lei au ajuns 1 kilogram de ceafă și 1 kg de mușchiuleț de porc, acum, în București

Cumpărăturile de sărbători par să le dea destul de multe bătăi de cap românilor. Nici nu este de mirare având în vedere prețul tot mai mare al alimentelor necesare pentru masa de Crăciun. Vă prezentăm câți lei au ajuns să coste 1 kg de ceafă și 1 kg de mușchiuleț de porc, acum, în București.

Pe ultima sută de metri românii ajung să se gândească de două ori înainte de a pune carnea de porc pe lista de cumpărături pentru Crăciun. Fie că vorbim de ceafa de porc ori muchiuleț, prețul  cărnii pare să atingă noi praguri.

Vezi și: PREȚURILE AU EXPLODAT! CÂȚI LEI COSTĂ 1 KG DE ȘORICI ACUM, CU 12 ZILE ÎNAINTE DE CRĂCIUN

La o mai atentă analiză a prețurilor de pe rafturile magazinelor, românii au avut surpriza de a constata că preparatele tradiționale pentru masa de Crăciun ar putea reprezenta o adevărată provocare.

Astfel, fie că este vorba de friptura de porc tradițională, cârnați, tobă ori caltaboș, cei care își doresc să se pregătească corespunzător trebuie să aibă în vedere faptul că prețul unui kilogram de ceafă de porc pornește de 32.99 de lei, iar mușchiulet de porc de la 40 de lei.

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Nu doar prețul cărnii de porc a atins noi praguri. Pentru cei care se gândesc că ar putea face economie și să opteze pentru preparate din orez sau fasole, veștile nu sunt prea bune. Un kilogram de orez a ajuns să coste 15.49 de lei, un kg de fasole 16.99 de lei, iar un kg de făină costă 8 lei.

Cât costă un kilogram de sorici

Printre cele mai căutate preparate de porc de pe masa de Crăciun sunt slănina de porc, dar și șoriciul, însă prețul lor a ajuns să coste chiar și de 3 ori mai mult decât unul de carne. Astfel, un kilogram și jumătate de șorici costă în jur de 90 de lei

„Un porc are 50 de kilograme, o carcasă. Vă dați seama, pe ea vine 1,2 kilograme, maximum 1,5 kilograme de șorici. Noi trebuie să vindem 50 de kilograme de carne ca să obținem atâta șorici. Un kilogram și ceva”, spune Ionuț Anghel, proprietar de carmangerie, conform stirileprotv.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *