Lider de Opinie – Stiri din Dambovita

Trimite știrea ta 0735240250 redactie@liderdeopinie.ro

Marian Țachianu, printre inițiatorii legii care modifică rezidențiatul

1 min read

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege care prevede că numărul de locuri de rezidenţiat este cel puţin egal cu numărul de absolvenţi de Medicină şi Farmacie. Prin adoptarea proiectului,organizarea examenului de rezidenţiat este posibilă pe 8 decembrie.

Printre inițiatorii proiectului deveni lege se numără și deputatul de Dâmbovița, Marian Țachianu, alături de colega sa, Carmen Holban.

Una din principalele modificară este legată de cifra de școlarizare. Astfel, cifra de școlarizare pentru rezidențiat este cel puțin egală cu numărul de locuri reprezentând totalul absolvenților de medicină, medicină dentară și farmacie cu diplomă de licență din promoția anului în curs. În cazul în care numărul candidaților care promovează examenul de rezidențiat este mai mare decât cifra de școlarizare inițial anunțată, aceasta se va suplimenta până la repartiția candidaților, astfel încât toți candidații promovați să poată accesa un loc sau un post de rezidențiat. Ministerul Finanțelor Publice asigură resursele financiare necesare școlarizării prin rezidențiat la nivelul cifrelor de școlarizare aprobate.

VEZI AICI PRINCIPALELE MODIFICARI

Print Friendly, PDF & Email
Distribuie articolul
Copyright © All rights reserved. | Designed by SYSLOG.