Lider de Opinie – Stiri din Dambovita

Trimite știrea ta 0735240250 redactie@liderdeopinie.ro

Partidele din spatele lui Diaconu închid urât campania electorală

2 min read

 

Gest electoral disperat al partidelor din spatele candidatului Mircea Diaconu. În ultima zi a campaniei electorale, de pe numere de telefon scurte sau de pe cartele preplătite, au fost trimise mesaje către foarte mulți dâmbovițeni în care se încearcă câștigarea unor voturi pentru candidatul Diaconu.

“”Mircea Diaconu. Un om. Președintele României. Dăncilă face blat cu Johannis! Diaconu luptă pentru tine! Fii alături de Diaconu duminică 10 noiembrie.” este mesajul transmis.

Mesajul  transmite o informative, a cărei veridicitate nu poate fi demonstrată, cu scopul evident de a influența alegătorii în favoarea candidatului Diaconu.

În spatele mesajelor ar putea fi atât ProRomânia Dâmbovița, cât și ALDE, ambele partide susținând același candidat.

Din cele două, însă, doar unul are antecendente în această campanie. Biroului Electoral Județean  nr. 16 Dâmbovița  a interzis, pe  noiembrie, distribuirea și folosirea unor pliante ale Pro România care încălcau prevederile legale. Pro Romania a distribuit, la nivelul județului Dâmbovița,  un pliant care a inclus în cuprinsul său un model eronat al buletinului de vot ce urmează a fi folosit în alegerile prezidențiale din data de 10 noiembrie 2019. Denaturarea modelului de buletin de vot a constat în aceea că ordinea partidelor politice înscrise pe materialul folosit de către PRO Romania nu corespunde cu cea stabilită de către Biroul Electoral Central, fiind de natură să creeze confuzie în rândul electoratului. Chiar dacă BEJ a interzis distribuirea lor, pe 5 noiembrie, conform fotografiile de pe conturile de socializare ale Pro România și ale membrilor săi, pliantele au fost distribuite până la finalul campaniei.

Se pare că astfel de mesaje au fost transmise în mai multe județe din țară.

 

Print Friendly, PDF & Email
Distribuie articolul
Copyright © All rights reserved. | Designed by SYSLOG.