„Peanut”, câinele prim-ministrului grec Kyriakos Mitsotakis, apare în fotografia oficială a preşedintelui Klaus Iohannis cu oficialul elen

Preşedintele Klaus Iohannis se află, vineri, într-o vizită de lucru în Grecia, scrie News.ro. Şeful statului a avut o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, în fotografiile de la primirea oficială apărând şi Peanut, câinele premierului grec.

Câinele Peanut, în fotografia oficială a prim-ministrului grec Kyriakos Mitsotakis cu preşedintele Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, „Peanut” este animalul de companie al prim-ministrului Kyriakos Mitsotakis. Câinele a fost adoptat în 2021 de prim-ministrul elen cu ocazia Zilei Internaţionale a Animalelor fără Adăpost şi are acces peste tot în reşedinţă, apărând inclusiv în fotografiile oficiale de la primirile premierului.

Preşedintele Klaus Iohannis a început vineri o vizită de lucru în Republica Elenă, unde are pe agendă întrevederi cu preşedintele Katerina Sakellaropoulou şi cu prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul vizitei, un accent deosebit va fi pus pe proiectele de infrastructură şi interconectare, inclusiv din domeniul energetic, menite să reducă dependenţa de gazul rusesc şi să sporească securitatea energetică a celor două ţări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *