Ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene a făcut plăţile pentru alimentarea cardurilor sociale cu tranşa a IV-a de 250 de lei

Ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș a anunțat că a virat o nouă tranşă de 250 de lei, cea de-a IV-a, pe cardurile sociale oferite prin programul ”Sprijin pentru România”.

card socialFoto: MIPE / Facebook

„Sunt bucuros să vă anunț că am reușit să virăm ajutorul de 250 de lei pentru cei 2,4 milioane de români beneficiari ai programului „Sprijin pentru România”. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a virat aproximativ 600 de milioane de lei, bani europeni, care trebuie să ajungă la fiecare card existent până cel târziu miercuri”, a scris Boloș pe Facebook.

Potrivit acestuia, „era imperios ca plățile sunt făcute înainte de Crăciun, pentru ca cei vulnerabili să se bucure de un mic ajutor pentru ca de pe masa de sărbători să nu lipsească produsele tradiționale”.

El reamintește că anul viitor românii vulnerabili vor primi șase noi tranșe de ajutoare, în valoare totală de 1.500 de lei.

2,4 milioane de beneficiari de carduri de alimente vor primi și anul viitor tichetele sociale de 250 de lei o dată la fiecare 2 luni,

potrivit unor ordonanțe de urgență adoptate pe 8 decembrie în acest sens.

„Plafonul de venit până la care se acordă această compensare a creșterii prețului la alimente a fost crescut de la 1.500 de lei la 1.700 de lei.

Așadar numărul de beneficiari de carduri pentru alimente este de 2,4 milioane beneficiari. Costul unei tranșe este de 600 milioane de lei și 50% din acești bani vor fi din fonduri UE”, a declarat Boloș pe 8 decembrie.

De asemenea, pe 8 decembrie, s-a adoptat prin OUG în ședința de Guvern și o măsură care vizează compensarea prețului la energie cu 1.400 de lei pe an în 2 tranșe egale de câte 700 de lei, în februarie 2023 și respectiv septembrie 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *